In zijn onderbroek lopende ‘Robin Hood’ in Thailand gearresteerd voor stelen Banana-telefoons en het uitdelen aan daklozen

NAKHON NAYOK:- Een inbreker die alleen een onderbroek droeg terwijl hij midden in de nacht mobiele telefoons uit Banana IT-winkels stal en deze weggaf aan daklozen, werd afgelopen woensdag voor een reconstructie naar de plaats delict geleid – maar de politie zorgde er wel voor dat hij netjes gekleed was.

De politie nam de 23-jarige khun Jeh-isma-ae Hama, mee naar een Banana IT-winkel in het hoofddistrict van Nakhon Nayok voor reconstructie van de diefstal.

Op bewakingscamera’s is te zien dat de inwoner van de provincie Narathiwat in het verre zuiden alleen een onderbroek droeg toen hij naar verluidt 128 items, voornamelijk mobiele telefoons, ter waarde van ongeveer 1,9 miljoen baht uit de winkel had gestolen nadat hij daar afgelopen zondag rond 3 uur in de nacht had ingebroken.

De politie arresteerde hem de volgende dag in zijn kamer in de wijk Bang Kapi, Bangkok.

De verdachte zou de tegen politie hebben verteld dat hij alleen van Banana IT-winkels stal omdat hij van bananen en de kleur geel hield, en dat hij alleen onderbroeken droeg omdat hij zich op die manier kleedde waardoor hij zich zelfverzekerd voelde.

Na de reconstructie in Nakhon Nayok was de politie van plan hem naar andere plaatsen delict te brengen voor de andere reconstructie

Generaal-majoor Theeradet Thamsuthee, rechercheurvan Provinciale Politie Regio 2, zei dat de politie 31 mobiele telefoons in de kamer van khun Jeh-isma-ae aan de Seri Thai Road had aangetroffen

Ze vonden nog 58 telefoons in een andere kamer die de verdachte huurde op Ramkhamhaeng Road.  Beide kamers bevinden zich in de wijk Bang Kapi, Bangkok.

De bananenliefhebber stond op het punt om met de gestolen telefoons naar Narathiwat te vertrekken toen hij werd ogepakt, zei generaal-majoor Theeradet.

Hij beweerde dat de verdachte op 27 januari 2021 uit een Banana IT-winkel in de zuidelijke grensprovincie Yala en op 9 januari van dit jaar uit een andere Banana IT-vestiging in het Sai Mai-district, Bangkok, óók telefoons gestolen.

De dief ontkoppelde altijd de beveiligingscamerasystemen bij de gerichte winkels.  Opvallend is dat de dief altijd alleen een onderbroek droeg.

De verdachte zou ook hebben gestolen uit bananenwinkels in de provincies Songkhla, Prachuap Khiri Khan, Phatthalung en Nakhon Si Thammarat in het zuiden, en in de provincies Nong Bua Lam Phu en Ubon Ratchathani in het noordoosten.  Hij werd de “mister Undiemeister” genoemd.

Hij zei dat hij een deel van de telefoons en geld had uitgedeeld aan daklozen op het treinstation van Hua Lamphong en op het terrein van Sanam Luang in Bangkok, en ook aan mensen in zijn thuisprovincie Narathiwat, in “Robin Hood-stijl”, omdat hij  in het verleden óók dakloos was.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: photostock 
Content: Olleke Bolleke in Bangkok
Bron: Bangkok Post

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!