In verband met overstromingsgevaar zijn de olifanten in Ayutthaya naar hoger gelegen gebieden gedreven

AYUTTHAYA:- In het afgelopen weekend zijn de olifanten van een overstroomd kamp in het subdistrict Ayutthayas Suan Prik naar de kraal in het historische park Ayutthaya verplaatst.

De verhuizing kwam nadat het waterpeil van de Lopburi-rivier als gevolg van de afwatering van de Pa Sak Jolasid- en Rama VI-dammen te hoog was gestegen 

Aanvankelijk heeft de manager van het olifantenkamp khun Itthiphan Khaolamai toestemming gevraagd aan Ayutthaya Historical Park om een ​​kudde van 85 olifanten naar de kraal van het historische park te verplaatsen.

“Als de situatie nog erger verslechtert, kunnen we olifanten verplaatsen naar het Thung Phukhao Thong Reservoir”, zei hij.

Ayutthaya wordt beschouwd als één van de overstroming’s gevoelige provincies omdat het veel rivieren heeft, namelijk Chao Phraya, Pa Sak, Lopburi en Noi.

Op dit moment zijn de zeven districten van de provincie overstroomd, namelijk Phra Nakhon Si Ayutthaya, Bang Ban, Sena, Phak Hai, Bang Sai, Bang Pa-In en Tha Ruea, waardoor 15.696 huishoudens zijn getroffen.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u vertaald heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Photosstock 
Content: Olleke Bolleke in Centraal Thailand
Bron: The Nation

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!