In Thailand zijn meerdere overstromingen op komst, mogelijk heftiger dan in het rampjaar 2011

BANGKOK:- Het Koninklijk irrigatiedepartement van Thailand heeft het publiek nogmaals gewaarschuwd om uiterst waakzaam te zijn, aangezien de Mae Klong Dam in Kanchanaburi meer water vrijgeeft met een snelheid van 1.205 miljoen kubieke meter per seconde (m³/​s).  De verwachting is dat de waterstanden van de Tha Chin-rivier en de Kra Siao-rivier van vandaag tot en met zaterdag aanzienlijk zullen stijgen.

Het 13e irrigatiebureau waarschuwde bewoners langs de Mae Klong-rivier in de provincies Ratchaburi en Samut Songkhram om de stijgende waterstanden in de gaten te houden.  De Mae Klong-rivier is gemeten op 2,9 tot 3 meter boven zeeniveau en heeft sterke stromingen.  Ook zal het getij in de Golf van Thailand in Samut Songkhram het waterpeil in de Mae Klong-rivier verhogen.

Khun Pitak Yuwanon, directeur van het Nakhon Pathom Irrigation Project, zei dat zware regenval stroomopwaarts van de Tha Chin-rivier heeft geleid tot hoge waterstanden in de Kra Siao-rivier, die nu 311 miljoen m³ water transporteert, 104% van de normale opslagcapaciteit.  Hij zei dat RID water van de rivier naar de provincie Nakhon Pathom leidde met een snelheid van 477,07 miljoen m³/s.

In Ubon Ratchathani zijn 19 districten overstroomd en zijn meer dan 46.000 mensen getroffen door de overstromingen.  Gouverneur Chonlatee Yangtrong zei dat het waterpeil in het stroomgebied van de Mun werd gemeten op 112 m.  De verwachting is dat het waterpeil enkele dagen stabiel blijft voordat het weer daalt.  Volgens het RID piekt het waterpeil morgen op 116,79 m.

Hij voegde eraan toe dat de overstromingen 5 miljard baht schade hebben aangericht.  Volgens de lokale bevolking zijn de overstromingen dit jaar erger dan in 2019.

Dr. Opas Karnkawinpong, directeur van de landelijke gezondheidsdienst verklaarde dat de provinciale gezondheidsafdeling van Ubon Ratchathani hulp heeft gestuurd naar slachtoffers van overstromingen in negen provincies.  Er zijn meer dan 20.000 medicijnkits uitgedeeld en er zijn acht opvangcentra opgezet.

Hij zei dat 482 teams werden gestuurd om slachtoffers van overstromingen te bezoeken en het emotionele welzijn van 23.315 mensen te testen.  Het bleek dat 3.194 mensen zeer gestrest wareb en 201 depressief, van wie 10 als suïcidaal worden beschouwd.  Ze werden allemaal verzorgd door medisch personeel, voegde hij eraan toe.

Dr. Monchai Wiwattanasittipong, directeur van het Sunpasitthiprasong-ziekenhuis in Ubon Ratchathani, zei dat het ziekenhuis zandzakken, een stabiele stroomvoorziening, opgestapeld bloed en noodwater en -gas heeft voorbereid.

Overstromingsslachtoffers in de wijk Bang Ban in Ayutthaya vroegen de koning om hulp na twee maanden in overstroomde gebieden te hebben gewoond waar het waterpeil nu naar verluidt hoger is dan tijdens de grote overstroming van 2011.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Photosstock 
Content: Olleke Bolleke in Thailand 
Bron: Bangkok Post

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!