Het in bezit hebben van 5 methamfetaminepillen zou binnenkort als drugshandel in Thailand worden beschouwd 

BANGKOK:- De Thaise premier Prayut Chan-o-cha stelt voor om de wet te wijzigen, zodat iedereen die vijf of meer methamfetaminepillen bezit, als een “drugsdealer” wordt beschouwd en daarom een ​​veel langere gevangenisstraf op zijn bordje kan krijgen.  

De opmerkingen komen nadat premier Prayut de oorlog tegen drugs heeft verklaard als reactie op het bloedbad van vorige week donderdag in een kinderdagverblijf in de provincie Nong Bua Lamphu in het noordoosten van Thailand.

Er werden geen drugssporen gevonden in het lichaam van de moordenaar, maar hij had een geschiedenis van methamfetaminemisbruik.  De voormalige sergeant van de politie werd vanwege zijn drugsgebruik uit de dienst ontslagen en kreeg te maken met een rechtszaak over drugsgebruik.

Methamfetamine-gerelateerde geweldsmisdrijven halen elke dag de krantenkoppen in Thailand.  De synthetische drug is zo gemakkelijk verkrijgbaar en goedkoop dat het de favoriete drug is geworden in Thailand en andere Zuidoost-Aziatische landen.  Volgens een VN-rapport zijn vorig jaar meer dan een miljard methpillen in beslag genomen in Oost- en Zuidoost-Azië.

In Thailand staat de meth samengeperst tot pillen en vermengd met cafeïne bekend als “yaba” (gekke drug).  Yaba is spotgoedkoop – op sommige plaatsen kost het slechts 10 baht per pil en wordt het over het algemeen verkocht voor ongeveer 30 baht per pil.

Crystal methamfetamine staat in Thailand bekend als “Ice” en is ook goedkoop, maar niet zo gewoon als zijn geperste, cafeïnehoudende tegenhanger.  Methamfetamine is een illegaal verdovend middel van categorie 1 in Thailand, samen met heroïne en ecstasy, wat betekent dat er de zwaarste straffen op staan ​​van alle beschikbare drugs in het Koninkrijk.

Iedereen die betrapt wordt op het gebruik of bezit van methamfetamine riskeert tot 10 jaar gevangenisstraf en een boete van 200.000 baht.  Degenen die worden betrapt met meer dan 20 gram riskeren veel zwaardere gevangenisstraffen en, in sommige gevallen, de doodstraf.

Mocht het idee van premier Prayut in wetgeving worden omgezet, dan kan het bezit van slechts vijf methamfetaminen met een straatwaarde van ongeveer 150 baht bestraft worden met levenslange gevangenisstraf.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Photosstock 
Content: Olleke Bolleke in Thailand 
Bron: The Thaiger

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!