In Thailand zijn 4 gevangenisfunctionarissen ontslagen wegens vermeende afpersing, mishandeling van gevangenen

BANGKOK:- De tuchtraad van het Department of Corrections heeft vier functionarissen ontslagen die naar verluidt “ernstige disciplinaire overtredingen” hebben begaan tegen gevangenen en hun familieleden, zo maakte de directeur van het departement gistermiddag bekend.

“Een functionaris was ontslagen omdat hij naar verluidt geld eiste van families van gevangenen in ruil voor een speciale behandeling van gevangenen”, zei afdelingsdirecteur-generaal Ayut Sinthopphan.

“In afzonderlijke gevallen zijn drie andere functionarissen van de afdeling ontslagen wegens het naar verluidt fysiek misbruiken van gevangenen, wat resulteerde in ernstige verwondingen en doden van gevangenen.”

Ayut zei dat de afdeling zich inzet om de gevangenisadministratie transparant te maken en ervoor te zorgen dat alle functionarissen de wet- en regelgeving strikt volgen.

“De stap om ambtenaren te ontslaan, zal als voorbeeld dienen voor andere gevangenisbeambten dat niemand boven de wet staat”, zei Ayut.

“Degenen die ervan worden verdacht een overtreding van de discipline te hebben begaan, zullen onmiddellijk uit hun functie worden verwijderd, gevolgd door bestraffing en toepasselijke juridische stappen”, voegde hij eraan toe.

Vul HIER een formulier in om afpersing of misbruik door gevangenisbeambten te melden

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: The Nation  
Content: Olleke Bolleke in Thailand 
Bron: The Nation 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!