Gezondheidsproblemen veroorzaakt door consumeren van marihuana nemen in Bangkok met de dag toe

BANGKOK:- Dat de Thaise bewoners er wel pap van lusten zal u als trouwe lezer van Olleke Bolleke in Thailand niet ontgaan zijn. Minstens negen inwoners van Bangkok zijn in de afgelopen twee weken behandeld voor symptomen die het gevolg zijn van het roken of consumeren van marihuana.

Ze werden naar drie ziekenhuizen in Bangkok gebracht die beheerd worden door de departement van medische diensten in het Nopparat Rajathanee, Lerdsin en Rajavithi ziekenhuis.

Volgens de plv. directeur-generaal van de afdeling, Dr. Manas Phothaporn, hadden de patiënten een versnelde hartslag, fluctuerende bloeddruk, duizeligheid, misselijkheid of braken.

Hij zei dat recreatief gebruik van cannabis de bloedstroom, het hart en het zenuwstelsel beïnvloedt, terwijl het eten ervan invloed kan hebben op het spijsverteringskanaal.

De meeste patiënten probeerden voor het eerst cannabis voor recreatieve doeleinden, terwijl anderen onbedoeld voedsel aten dat marihuana bevatte, zo verklaarde Dr. Manas.

Hij voegde eraan toe dat sommige voedingswinkels cannabis of hennep in hun gerechten verwerken zonder hun klanten te informeren.

“Uit gegevens blijkt dat sommige patiënten een ‘som tam’-gerecht met bamboescheutensalade aten, terwijl anderen koekjes aten of koffie dronken met cannabis erin verwerkt”, zei de functionaris.

Volgens hem zijn dergelijke gevallen niet gevonden bij mensen die marihuana gebruiken voor medische doeleinden.

Dr. Manas suggereerde dat de volgende groepen mensen het roken of het eten van marihuana zouden moeten vermijden: personen onder de 20 jaar, zwangere vrouwen, moeders die borstvoeding geven, mensen met chronische ziekten die verband houden met bloed, hersenen en zenuwstelsel, mensen met psychische stoornissen en mensen van wie de gezinsleden  een voorgeschiedenis heeft van psychiatrische problemen.

 Hij vroeg ook voedingswinkels die marihuana aan hun gerechten toevoegen om hun klanten vooraf te informeren, zodat ze kunnen beslissen of ze wel of niet willen bestellen

De eerste symptomen veroorzaakt door marihuana zijn onder meer een onregelmatig ademhalingspatroon en een abnormale hartslag, zei Manas, eraan toevoegend dat degenen die bewusteloos raken onmiddellijk naar het ziekenhuis moeten worden gebracht.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Photosstock 
Content: Olleke Bolleke in Bangkok 
Bron: The Nation

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!