In Thailand heerst de angst voor de Corona uitbreiding

~IN DE RATS ZITTEN~
(Ergens bang voor zijn)

BANGKOK:- De viering van het Songkran-nieuwjaar, dat meestal populair is bij toeristen van over de hele wereld, is begonnen in Thailand.  Typerend voor Songkran zijn grote feesten en wildwatergevechten, maar dit jaar zijn ze voor de tweede keer op rij verboden vanwege stijgende coronacijfers in het Zuidoost-Aziatische land.  

Veel straten in Bangkok waren gisteren leeg, waaronder de beroemde Khaosan Road, die anders een van de hotspots is van de Songkran-vieringen.  

“We hopen dat u zich houdt aan de richtlijnen van het ministerie van Volksgezondheid, die niet alleen u beschermen, maar ook uw gezinsleden en de samenleving”, zo zei premier Prayuth Chan-o-cha in een televisietoespraak.  

Tijdens het grootste festival van het jaar keren veel Thais terug naar hun geboorteplaats om feest te vieren met hun families.  De traditionele nieuwjaarsvieringen volgens de Thaise maankalender vinden officieel plaats van 13 tot 15 april, maar Thais hebben de hele week vrij.  Na een forse toename van het aantal besmettingen vreest de overheid dat het festival het virus verder zal verspreiden.  

In de afgelopen dagen werden dagelijks bijna 1.000 nieuwe gevallen geregistreerd, die naar verluidt voornamelijk in nachtclubs zijn doorgegeven.  Daarom kondigde de regering vorige week aan alle uitgaansgelegenheden in Bangkok en 40 andere provincies voor twee weken te sluiten.  Tot dusverre was Thailand met zijn 70 miljoen inwoners relatief licht door de crisis gekomen: in totaal werden ongeveer 34.500 gevallen gemeld, 97 mensen stierven in verband met Covid-19. 

We moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik.

Informatie en bron
Illustraties: Photosstock
Content: Olleke Bolleke in Thailand
Bron: Div. Thaise media

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!