De nood in Pattaya is niet te bevatten, de honger is groot, Pattaya Community Support helpt mensen in nood tijdens de huidige Covid-19-crisis

PATTAYA:- Gisteren bereikte mij een vraag van een lezer in Nederland of er in Pattaya ook Nederlandse of Belgische charitatieve aanwezig waren om de lokale gemeenschap in deze kustplaats te ondersteunen. Ik heb eens rondgesnuffeld en kwam tot de onthutsende ontdekking dat dit niet het geval was.  Dus als er lezers zijn, die de handen ineen willen slaan, dan ben ik gaarne bereidt hen met raad en daad (voor zover mijn kennis strekt) bij te staan.

Het is momenteel moeilijk, héél moeilijk overleven in Pattaya, met naar schatting 80 tot 90 procent van de bedrijven is gesloten, hetzij door een mandaat of wegens gebrek aan toeristen, tienduizenden mensen zijn ofwel werkloos of tijdelijk ontslagen.

Dit is te wijten aan een aanhoudende Covid19 situatie met honderden dagelijkse gevallen in de provincie, waardoor de provinciale regering strikte maatregelen heeft genomen en veel plaatsen, zelfs stranden en zwembaden, heeft gesloten!  Dit heeft ertoe geleid dat er dagelijks duizenden arme sloebers door de stad lopen die hulp nodig hebben bij hun dagelijkse uitgaven en gewoon om zichzelf en hun gezinnen te voeden, aangezien overheidssteun en hulp in het gunstigste geval minimaal zijn en in het slechtste geval niet bereikbaar voor veel informele werkers.

Deze catastrofe raakt vele van ons in het hart (en portemonnee) en zijn bereid om de Thaise mensen in nood te helpen, een groep vrijwilligers daarvan is Pattaya Community Support.  

De reden waarom ik dit publiceer, is dat ik graag uw hulp in roep om deze nood ook in Nederland en België te verspreiden, aangezien de situatie in onze kustplaats echt ondragelijk is geworden maar met uw hulp kunnen méér noodlijdende mensen in Pattaya gebruik maken van de voedseldonaties van deze organisatie.

Pattaya Community Support is opgericht om zoveel mogelijk mensen in nood te helpen.  We hebben een heel eenvoudig doel en doel voor ogen: zorg voor een warme maaltijd, water en basisbenodigdheden voor zoveel mogelijk mensen, terwijl we lokale winkels ondersteunen en helpen.

Op 4, 11 en 18 augustus om 10.00 uur zijn ze van plan om meer maaltijden, water, snacks en mondkapjes uit te delen aan mensen in nood op Bali Hai Pier.  Ik denk…….ik weet wel zeker dat ze met uw steun enorm blij zullen zijn.

Bij voorbaat dank,

Olleke Bolleke in Pattaya

Hier enkele mogelijkheden om in contact te komen met het charitatieve “Pattaya Community Support”.

Facebook-pagina: https://www.facebook.com/PattayaCommunitySupport
Instagram-account: https://www.instagram.com/pattayacommunitysupport/?hl=en
Doneren: https://www.weeboon.com/en/campaign/-868394

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!