In Samut Prakan zijn er na de aanvaring tussen 2 vrachtschepen 51 containers geborgen

SAMUT PRAKAN:- De ambtenaren van het Marine Department hebben woensdag gezwoegd om 51 containers te bergen op de plek waar twee vrachtschepen elkaar dinsdagmiddag op de Chao Phraya-rivier voor het provinciehuis van Samut Prakan met elkaar in aanvaring kwamen.

Door impact van de aanvaring zonk de helft van een vrachtschip, dat de 51 containers vervoerde, onder water. Het schip werd geïdentificeerd als de OPK 3, een 670 ton bruto vrachtschip van OPK Global Logistics Ltd.

 Ongeveer 500 meter van het half gezonken schip lag het voor anker liggende NP Pathumthani, een 355 ton bruto vrachtschip dat aan de voorzijde schade opliep.

Khun Wanchai Sabaijai, een OPK Global Logistics-manager, zei dat de OPK 51 containers vervoerde van de Saha Thai Port in Samut Prakan naar de Laem Chabang Port in Chonburi toen het NP Pathumthani, dat “uit de koers” raakte.

“Er is een kraanschip ingezet om de 51 containers van het half gezonken schip op te halen”, zegt adjunct-directeur-generaal van het Marine Department Phuri Theerakulpisut.  

“Daarna zullen ambtenaren patrouilleschepen gebruiken om de OPK 3 naar de rivieroever te duwen om het water uit de romp af te voeren en het lek te verhelpen.  We hebben er ook boeien omheen geplaatst om te voorkomen dat olie in de rivier lekt”, legt hij uit.

 “We verwachten dat de operatie binnen drie dagen zal zijn voltooid, waarna alle schepen normaal in het specifieke gebied moeten kunnen reizen”, zei hij.

Khun Phuri voegde eraan toe dat de containers landbouwproducten en keramiek bevatten.  Hij adviseerde scheepsexploitanten die de route moeten gebruiken om extra voorzichtig te zijn rond de bergingslocatie.

Ondertussen ondervragen politieagenten de stuurlieden en getuigen van het schip om de oorzaak van het ongeval te achterhalen.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: The Nation 
Content: Olleke Bolleke in Centraal Thailand
Bron: The Nation 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!