In Prachuap Khiri Khan is tijdens de lockdown een nieuw initiatief gelanceerd, de in Nederland aloude bekende SRV wagen brengt service aan huis.

PRACHUAP KHIRI KHA:- In Nederland zullen dergelijke vehikels niet meer rijden (denk ik), doch in deze provincie hebben ze het uitgevonden, een markt op wielen brengt voedsel naar mensen in nood tijdens lockdown.

Dit nieuwe initiatief is gelanceerd in Prachuap Khiri Khan en heeft tot doel het voor mensen gemakkelijker te maken om aan verse producten en boodschappen te komen zonder regelmatig naar de lokale markt te hoeven gaan.

Ambtenaren van het stadhuis van Prachuap Khiri Khan hebben 16 ‘mobiele srv wagens’ gelanceerd die zullen dienen als een ‘markt op wielen’ om mensen te helpen die getroffen zijn door de COVID-19-pandemie.

De wagens rijden in alle 8 districten van Prachuap Khiri Khan en zullen tijdens de huidige lockdown verse producten en boodschappen naar de mensen brengen.

 De mobiele markten verkopen goederen tegen een gereduceerd tarief, wat betekent dat ze vaak goedkoper zijn dan de lokale markten, aldus Khun  Sirisak Sirimangkala, vice-gouverneur van Prachuap Khiri Khan.

Items die te koop zijn, zijn onder meer eieren, jasmijnrijst en suiker, waarbij elk voertuig tot 70 verschillende producten kan vervoeren.

Een zak jasmijnrijst van 5 kg kost ongeveer 120 baht, zeiden functionarissen, eraan toevoegend dat het initiatief niet alleen gemak zal bieden, maar ook zal helpen de kosten van levensonderhoud te verlichten door de impact van COVID-19.

De voertuigen zullen tussen 16 augustus en 14 september de goederen op verschillende locaties gaan verkopen.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u vertaald heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Hua Hin News
Content: Olleke Bolleke in Zuidwest Thailand
Bron: Hua Hin News

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!