Het zuidoost Aziatische Singapore gaat voorzichtig open voor het toerisme!

SINGAPORE:- Singapore gaat heel voorzichtig open voor Europese toeristen, te beginnen met volledig gevaccineerde reizigers uit Duitsland. Vanaf 8 september zijn zij onder strenge voorwaarden weer welkom om op vakantie te gaan in het Aziatische land. Als de Vaccinated Travel Lane-proef een succes is, kan deze uitgebreid worden naar andere Europese landen.

Wie naar Singapore op vakantie wil, moet minimaal twee weken geleden volledig gevaccineerd zijn en voorafgaand aan het vertrek 21 dagen in Duitsland zijn geweest. Ook moet er een Vaccinated Travel Pass aangevraagd worden, waarbij reizigers direct de verplichte testen na aankomst vooruitbetalen.

Vervolgens kan er een speciale VTL-vlucht geboekt worden bij Lufthansa of Singapore Airlines. Op die vluchten tussen Duitsland en Singapore zijn er geen reizigers welkom die niet meedoen aan dit programma: er zijn dus alleen volledig gevaccineerden aan boord.

Reizigers moeten zich in totaal vier keer laten testen: in de 48 uur voor vertrek, direct na aankomst op Changi Airport en op dag 3 en 7 na aankomst. Om te voorkomen dat zij andere reizigers besmetten, mogen ze na aankomst niet met de bus of de metro reizen, maar moeten ze een taxi naar hun hotel nemen. Daar moeten ze op hun kamer blijven totdat de uitslag van de PCR-aankomsttest bekend is.

Verder dienen reizigers de speciale TraceTogether-app te downloaden, en moeten ze een reisverzekering afsluiten die minimaal 30.000 dollar aan coronagerelateerde zorgkosten dekt. Ook mogen kinderen die te jong zijn om gevaccineerd te worden niet mee.

Singapore Airlines noemt het “een belangrijke stap in de heropening” van het land. Behalve Duitsland doet ook het Aziatische Brunei mee aan de Vaccinated Travel Lane.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u vertaald heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Photosstock 
Content: Olleke Bolleke in Zuidoost Azië 
Bron: luchtvaartnieuws.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!