In Phetchaburi worden honderden makaken gecastreerd om bevolkingsexplosie te voorkomen

PHETCHABURI:- Daar zijn honderden wilde makaken in de gesteriliseerd om de groeiende populatie in bedwang te houden en mogelijke verspreiding van ziekten naar de lokale bevolking te voorkomen.

De apenpopulatie van Phetchaburi is in de loop der jaren gestaag gegroeid en wordt nu geschat op 1.000-1.500 in elk van de acht districten en maar liefst 3.000 in de belangrijkste stad en het aangrenzende hoofddistrict.

De makaken zijn begonnen te dwalen uit hun oorspronkelijke leefgebieden, wat problemen veroorzaakt voor de bewoners en bezorgdheid veroorzaakt over de gezondheid en veiligheid, evenals de gevolgen voor de lokale toeristenindustrie.

Khun Chatri Wachirapadetsuek, directeur van Phetchaburi’s Provinciaal Bureau voor Natuurlijke Hulpbronnen en Milieu, zei dat de apenpopulatie was gegroeid tot het punt waarop sterilisatie noodzakelijk was.

Ongeveer 600 makaken zijn al gevangen en gecastreerd tijdens een operatie die begin deze maand begon.  Er werden bloedmonsters genomen van 10 procent van de wezens voor ziekteanalyse.

Het sterilisatieproject duurt de hele maand februari en kost circa 1,12 miljoen baht.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: The Nation 
Content: Olleke Bolleke in Centraal-Thailand 
Bron: The Nation 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Leave the field below empty!