De beloofde ’travel bubble’-regeling tussen Thailand en India is in de maak

BANGKOK:- Het administratief centrum voor de Covid19 beheersing, het CCSA, heeft groen licht gegeven voor een overeenkomst over een zgn. “reis bubbel regeling” tussen Thailand en India, zodat de passagiersdiensten kunnen worden hervat na de schorsing vanwege de Covid19 pandemie.  Het besluit is echter in afwachting van goedkeuring door het kabinet.

De woordvoerder van het CCSA, Dr. Taweesin Visanuyothin zei gisteren dat premier Prayut Chan-o-cha relevante instanties heeft opgedragen de bevordering van toerisme en economische ontwikkeling in Thailand te versnellen.

Momenteel zijn alleen vrachtvluchten en vluchten onder “travel bubble”-regelingen naar India toegestaan.  Op 19 januari verlengde India het verbod op internationale commerciële passagiersvluchten tot eind februari.

Dr. Taweesin legde echter uit dat preventieve maatregelen tegen Covid19 strikt zullen worden toegepast op reizigers die vanuit India in Thailand aankomen onder het reisbubbelplan.

In 2019 werden ongeveer 1,9 miljoen Indiase bezoekers aan Thailand geregistreerd.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Photosstock 
Content: Olleke Bolleke in Thailand 
Bron: Thai PBS World

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Leave the field below empty!