De aardbeienboeren van Chiang Mai verkopen dit jaar online een mega-oogst 

CHIANG MAI:- Het “Strawberry Fields” district van Chiang Mai lanceert vandaag zijn jaarlijkse oogstfeest, waarbij boeren dit jaar maar liefst 360 miljoen baht aan verkoop mikken, waarvan een groot deel online.

Het district Samoeng produceert elk jaar meer dan 12.000 ton verse aardbeien op meer dan 4.000 rai grote aardbeienvelden, zo vertelde het districtshoofd, Khun Natakorn Pattarawanon.

“Bezoekers kunnen aardbeien kopen bij lokale boerderijen of ze online kopen”, zei hij toen hij gisteren het aardbeienfestival dat tot 15 februari duurt, onder strikte Covid19 maatregelen opende.

De online markt voor Samoeng-aardbeien is dit jaar “erg druk geworden”, zo bevestigt Khun Apirat Massarat.

Apirat, die aan het hoofd staat van de lokale Bo Kaew Community Enterprise van aardbeientelers, zei dat Covid-19 telers vorig jaar online dwong, maar dit betekende dat ze niet langer hoefden te betalen voor tussenpersonen om hun producten te distribueren.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: The Nation 
Content: Olleke Bolleke in Noord-Thailand 
Bron: The Nation 

Eén gedachte over “De aardbeienboeren van Chiang Mai verkopen dit jaar online een mega-oogst ”

  1. Hoe zit het in Thailand momenteel met gebruik van bestrijdingmiddelen bij de aardbeienkweek? Ik las daar enkele jaren geleden verontrustende berichten over.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Leave the field below empty!