In Phetchabun zijn voetafdrukken van dinosaurussen gevonden

PHETCHABUN:-  Volgens het Ministerie van Natuurlijke Hulpbronnen zijn er in het Nam Nao-district van Phetchabun voetafdrukken van dinosaurussen ontdekt, waarvan experts zeggen dat ze 225 miljoen jaar oud kunnen zijn. 

Ambtenaren verbonden aan het Bureau voor natuurlijke hulpbronnen regio 1, bezochten afgelopen weekend de locatie om de voetafdrukken die in een opgedroogde beek nabij de Huai Hin Lat-rotsformatie waren gevonden. De afdrukken waren 10 meter breed en drie meter lang.

De ontdekte sporen dateren uit de late Trias-periode, d.w.z. ongeveer 225 miljoen jaar geleden. Khun Kamonlak Wongko, de geoloog van het bureau, zei dat de afdrukken zichtbaar werden toen het waterpeil van de kreek in de zomer zakte. De voetafdrukken waren van een sauropode, een groep plantenetende dinosaurussen met lange nekken, zo verklaarde Kamonlak.

Khun Kamonlak zei dat de ontdekking van de voetafdrukken van sauropoden licht zou werpen op de evolutie van oude dieren in Thailand.

De noordelijke provincie Phetchabun staat bekend om zijn landschap, waar ooit dinosaurussen en andere oude diersoorten leefden. In 2012 vond de Nam Nao Conservation Group ook voetafdrukken van dinosaurussen in het district Nam Nao.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de Thaise media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Photosstock 
Content: Olleke Bolleke in Noord-Thailand 
Bron: Geopark Phetchabun

Eén gedachte over “In Phetchabun zijn voetafdrukken van dinosaurussen gevonden”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!