UPDATE | Het CIB in Noordoost-Thailand ontdekt 89 miljoen baht aan goudstaven, contant geld, welke achter een tempel in Korat begraven lagen

NAKHON RATCHASIMA:- Een onderzoek naar een voormalige abt en zijn vermeende minnaar annex prediker leidde de forensische recherche naar een flinke hoeveelheid  geld en goudstaven die achter een populaire tempel in Nakhon Ratchasima lagen verborgen.

Het Centraal Recherchebureau, afgekort het CIB, maakte bekend dat hun afdeling misdaadbestrijding, het CSD,zondag 80 miljoen baht in contanten en 19 miljoen baht aan goudstaven had ontdekt, de schat lag begraven in een heuvel achter de tempel.

Deze bevinding brengt de totale activa die in beslag zijn genomen bij de voormalige abt van Wat Pa Dhamma Khiri en de populaire predikant op 207 miljoen baht. De tempel bevindt zich in de wijk Pak Chong in Nakhon Ratchasima.

Afgelopen zaterdag arresteerden CSD-agenten de voormalige abt van de tempel, Phra Mor, de voormalige prediker Phra Achan Khom en de 35-jarige Juthathip Phulobdiwachoruphan, de zus van Khun Khom.

Het CSD liet weten dat er arrestatiebevelen waren uitgevaardigd voor de drie personen nadat het Nationale Bureau voor Boeddhisme (NOB) een klacht had ingediend om een ​​onderzoek in te stellen.

De religieuze autoriteit had tips gekregen dat de twee voormalige monniken donaties uit hun tempel hadden achterovergedrukt.

Toen CSD-agenten zaterdag kwamen opdagen om de verdachten te arresteren, ontdekten ze dat de twee voormalige monniken hun saffraankleurige gewaden aan de wilgen hadden gehangen. Daarom identificeerde CSD de voormalige abt met de naam van zijn leek, Wuthima Thaomor, 38, en de predikant als Khom Kongkaew, 39.

De commandant van de CSD, generaal Montree Theskhan zei zondag tijdens een persconferentie dat Khom in Bangkok was gearresteerd, Wuthima in Nakhon Ratchasima en Juthathip in Nonthaburi.

De twee voormalige monniken zeiden dat ze hun saffraankleurige gewaden hadden opgegeven omdat ze zich schuldig voelden over het aangaan van geslachtsgemeenschap tijdens hun tijd als vrome monniken.

Eerder vonden CSD-agenten 51 miljoen baht in contanten in het huis van Juthathip en nog eens 130 miljoen baht op zijn bankrekeningen. De officieren vermoeden dat dit geld is verduisterd uit donaties aan de tempel. Terwijl Wuthima de abt was, was Khom de penningmeester van de tempel.

In die tijd was Khom populair vanwege zijn retorische manier van prediken en trok hij veel volgelingen vanuit Bangkok.

Lokale dorpsbewoners zeiden dat de tempel voor hen verboden terrein was, omdat het leek alsof deze gereserveerd was voor alleen rijke toegewijden uit Bangkok, die altijd in luxe auto’s arriveerden.

Olleke Bolleke in Noordoost-Thailand 

Eén gedachte over “UPDATE | Het CIB in Noordoost-Thailand ontdekt 89 miljoen baht aan goudstaven, contant geld, welke achter een tempel in Korat begraven lagen”

  1. 207 miljoen totaal is op z,n Thais gerekend.
    Eerste melding was 180 miljoen met vandaag weer 99 is volgens mij 279 ?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!