Volgens de woordvoerder van Thaise marine zal het bergen van de gezonken HTMS Sukhothai  ongeveer 100 miljoen gaan kosten

SATTAHIP:- Het zal ongeveer 100 miljoen baht kosten om de HTMS Sukhothai te bergen en er zal een particuliere aannemer moeten worden ingehuurd om de klus te klaren, aldus de Koninklijke Thaise marine.

Adminraal Pokkrong Monthatphalin vertelde als woordvoerder van de Thaise marine aan de pers dat de marine niet over de expertise beschikt om gezonken schepen te bergen, en daarom een ​​particulier bedrijf moet inhuren om de klus te klaren.

Het heeft 100 miljoen baht begroot om het schip te bergen en, zoals bij elk ander overheidsproject, zal een contract worden gegund via een biedingsproces, zo verklaarde admiraal Pokkrong.

De HTMS Sukhothai zonk zondag in de Golf van Thailand, ongeveer 20 zeemijl uit de kust van de provincie Prachuap Khiri Khan, nadat het was gekapseisd was door golven van vier meter hoog en harde wind. Aan boord van het schip bevinden zich 105 bemanningsleden, inmiddels zijn zes matrozen geborgen en zijn er nog 23 bemanningsleden vermist.

De zoekoperaties voor de vermiste matrozen blijven actief, waarbij de Thaise luchtmacht en vrijwillige duikteams aan mee doen.

De bergingsmissie zal worden gelanceerd nadat de vermiste bemanningsleden van het schip zijn gelokaliseerd, zei Pokkrong.

Het schip moet worden geborgen om te voorkomen dat de olie lekt, zei hij, eraan toevoegend dat lekkende olie rampzalig zou zijn voor het leven in zee.

“Het schip is gezonken. tot een diepte van slechts 40 meter, dus het wrak kon nog steeds het pad van andere schepen blokkeren”, aldus admiraal Pokkrong.  (Ter vergelijking: de Titanic zonk tot ongeveer 100 meter)

De woordvoerder beschreef het tot zinken brengen van HTMS Sukhothai als een “historisch verlies” voor de marine, met een geschatte schade van meer dan 1 miljard baht, exclusief de kosten van verloren mensenlevens.

We moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik.

Informatie en bron
Illustraties: Photosstock 
Content: Olleke Bolleke in Thailand
Bron: Div. Thaise nieuwsbulletins

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!