Bom zorgt ervoor dat goederentrein ontspoort in de zuidelijke provincie Songkhla

SONGKHLA:- De autoriteiten van Songkhla hebben de veiligheidsmaatregelen aangescherpt nadat gisteren op zaterdag 3 december een goederentrein in het Sadao-district ontspoorde doordat een bom op het spoor tot ontploffing werd gebracht. Er werden geen gewonden gemeld.

De goederentrein nr. 707 die tussen Hat Yai en Padang Besar reed, ontspoorde kort na het middaguur terwijl hij het treinstation van Khlong Ngae naderde, na wat Thaise media meldden als een luide knal vergelijkbaar met een bomexplosie die van het spoor kwam.

Vandaag, 4 december, bevestigden ambtenaren van de Staatsspoorwegen van Thailand die de spoorlijn kwamen inspecteren dat de ontsporing werd veroorzaakt door een bomexplosie, die een twee meter diep gat onder het spoor achterliet. Het zou om zelfgemaakte bom gaan.

De ambtenaren zeiden dat elf van de 20 wagons waren ontspoord en zwaar beschadigd, maar gelukkig raakte niemand in de wagons gewond.

De operatie om de trein te bergen en het spoor te repareren zou op morgen 5 december gaan beginnen, terwijl bomopruimingsspecialisten en veiligheidsagenten vandaag het gebied zouden ontruimen.

Thaise media meldden dat burgers zoals gewoonlijk nog steeds in de trein kwamen stappen op het treinstation van Yala, hoewel het station zwaar werd bewaakt door veiligheidsagenten.

Het diepe zuiden van Thailand heeft al lang problemen met opstandelingen die voortdurend illegale operaties hebben uitgevoerd om het vertrouwen in de Thaise regering te verminderen en het publiek bang te maken, zeiden Songkhla-functionarissen tegen de media.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Thairath Online
Content: Olleke Bolleke in Zuid-Thailand 
Bron: Thairath Online

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!