In Noordoost-Thailand zijn 1000 mensen geëvacueerd na een plotselinge overstroming

UDON RATCHATHANI:-  De rivier de Mun is gisteren buiten haar oevers getreden en veroorzaakte plotselinge overstromingen in de provincie Ubon Ratchathani in het noordoosten van Thailand.  In totaal moesten er 1.015 mensen uit hun huizen worden geëvacueerd.

De rivier, een zijrivier van de Mekong, is eindelijk buiten haar oevers getreden na gestaag stijgende waterstanden in de afgelopen maanden.

Overstromingen dwongen de evacuatie van 51 parochies in 11 subdistricten van het district Warin Chamrap.  Vrijwilligers van de Sawang Bucha Dharma Sathan Foundation waadden door het borsthoge water om huishoudens per boot te evacueren.

De reddingswerkers brachten materiaal zoals brancards mee en manoeuvreerden zorgvuldig de evacuatie van drie bedlegerige patiënten die vastzaten in hun huizen en werden veilig naar een noodopvang gebracht.

De overstromingen hadden gevolgen voor meer dan 10.800 hectare landbouwgrond en voor het levensonderhoud van boeren.

Zoals het er nu naar uitziet zal waterpeil van de rivier de Mun blijven stijgen.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Manager Online 
Content: Olleke Bolleke in Noordoost-Thailand 
Bron: Manager Online

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Leave the field below empty!