De verbannen verkopers van het strand in Na Jomtien Beach zijn nu verhuisd en proberen nu op de Beach Road een kom rijst te verdienen

BANGKOK:- De lokale verkopers die in juni géén handel méér op de strand van Na Jomtien Beach mochten slijten, zijn verhuisd en zijn nu weer open voor zaken.

Verkopers vinden het misschien nog steeds vervelend dat ze moeten verhuizen, maar het is goed nieuws voor toeristen en reizigers die nu meer ruimte hebben om van het goudgele zand te genieten, in plaats een plaatsje tussen kraampjes, stoelen, tafels en verspreid afval te zoeken.

De lokale autoriteiten kondigden aan dat ze op 27 juni alle lokale verkopers zouden verbieden hun winkels op het strand te vestigen, maar beloofden ook dat ze een geschikte locatie zouden vinden voor de strandventers en venters die door de maatregel worden getroffen.  En gisteren meldden de stadsmedia dat de voormalige verkopers van Na Jomtien Beach waren verhuisd naar de andere kant van het strand naar een nieuwe straatvoedselmarkt in Soi Jomtien 16. De openingstijden zijn elke dag van 17.00 tot 23.00 uur.

De media meldden dat de meeste inwoners en toeristen van Chon Buri blij waren met de nieuwe regeling.  Ze kunnen eten en drinken kopen bij de verkopers, en met hun eten op een mat of strandstoel gaan zitten en genieten van de heerlijke strandvibes zonder het strand te vervuilen.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Khaosod 
Content: Olleke Bolleke in Oost-Thailand
Bron: Khaosod.com

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!