In navolging van de brand in de Mountain B- nachtclub zijn 83 pubs in Bangkok gesloten vanwege bestaande veiligheidsproblemen

BANGKOK:- De gouverneur van Bangkok, khun Chadchart Sittipunt, heeft alle 50 districten in de stad bevolen om de veiligheid van uitgaansgelegenheden streng te inspecteren, dit na de dodelijke brand in een nachtclub in Sattahip en een andere recentelijke brand in de wijk Silom.

De gouverneur rapporteerde in het afgelopen weekend over de voortgang van een stadsbreed onderzoek naar de veiligheid van uitgaansgelegenheden en zei dat hij tot nu toe 400 meldingen had ontvangen, waarvan 83 locaties als problematisch werden beschouwd en direct moesten sluiten.

De stad benadrukt de gereedheid van brandtrappen, inclusief hun zichtbaarheid voor bezoekers, terwijl de politie is gevraagd om te helpen met controles, zei hij.

Gouverneur Chadchart reageerde op de brand in de Mountain B- nachtclub in Sattahip begin vrijdag waarbij 15 doden en 41 gewonden vielen, en betuigde zijn medeleven met het verlies van mensenlevens en eigendommen.

Er zijn tal van vragen gerezen over het Sattahip-incident, waaronder het ontbreken van nooduitgangen en het gebruik van brandbaar geluiddempend materiaal.  Ook bleek dat het bedrijf geen vergunning had om een ​​dergelijke gelegenheid te exploiteren.

Khun Chadchart zei dat de tragedie in Sattahip had moeten worden vermeden, en merkte op dat hij had opgeroepen tot meer controles in de hoofdstad na een brand die op 7 juni uitbrak in een zes verdiepingen tellend gebouw aan Silom Road.

Met meer toeristen die Bangkok bezoeken sinds de heropening van het land, is het vooral belangrijk om de veiligheidsmaatregelen op te schalen, zo beweerde de gouverneur.

Hij wees zijn eerste adviseur, generaal-majoor Adisorn Ngamjitsuksri, toe om toezicht te houden op de controles, en voegde eraan toe dat de frequentie van de controles op dit moment zou worden verhoogd.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: 
Content: Olleke Bolleke in Bangkok 
Bron: Bangkok Post

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!