Het minimumloon gaat in Thailand met 5 tot 8 procent stijgen

BANGKOK:- De regering is van plan om het minimumloon voor het eerst in meer dan twee jaar met 5% tot 8% te verhogen om de werknemers te helpen de gevolgen van de pandemie het hoofd te bieden, zo maakte het National Loon Committee en de minister van Arbeid bekend.

Het nationale looncomité zal naar verwachting aanbevelen om het dagelijkse minimumloon te verhogen wanneer het later deze maand bijeenkomt, zo vertelde commissielid Phijit Deesui aan de landelijke media.

Het dagelijkse minimumloon wordt verhoogd tot tussen de 329 en 353 baht, onder voorbehoud van goedkeuring door het kabinet.

De regering wil dat de loonsverhoging later dit jaar begint in plaats van begin volgend jaar, zei minister van Arbeid Suchart Chomklin.

“Ik wil dat dit zo snel mogelijk gebeurt, omdat mensen grote problemen hebben met de kosten van levensonderhoud en we de lonen al heel lang niet hebben aangepast”, zei hij. 

In januari 2020 is het minimumloon voor het laatst verhoogd met 1,6 naar 1,8%. Met de nieuwe cijfers zou het maandelijkse minimumloon in Thailand met 9.870-10.590 baht tot de hoogste in Zuidoost-Azië behoren.

In Vietnam varieert het overheidsminimumloon van 3,25 miljoen dong (4.979 baht) tot 4,68 miljoen dong per maand.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Photosstock 
Content: Olleke Bolleke in Thailand 
Bron: Bangkok Post

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!