De hoofdstad van Thailand, Bangkok en omgeving krijgt in november een extra driedaagse vakantie in november

THAILAND:- Inwoners van Bangkok en de omliggende gebieden krijgen in november een speciale driedaagse vakantie toebedeeld als onderdeel van de afspraken voor de Asia-Pacific Economic Cooperation (Apec)-top.

Een voorstel voor dezevakantie van 16 tot 18 november zal binnenkort bij het kabinet worden ingediend door de commissie die verantwoordelijk is voor de voorbereidingen van de Apec-top, zo verklaarde regeringswoordvoerster Khun Traisulee Taisaranakul gistermiddag.

“Overheidsinstanties die diensten verlenen aan het publiek, zoals ziekenhuizen, rechtbanken en banken, kunnen deze feestdagen echter naar eigen goeddunken beschouwen”, aldus Khun Taisaranakul.

De commissie heeft ook de ministeries van Buitenlandse Zaken en Financiën aangesteld om herdenkingsmunten uit te geven voor de Apec-top om het publieke bewustzijn te vergroten.

Ze voegde eraan toe dat de ministeriële bijeenkomsten van Apec in de aanloop naar de top betrekking zouden hebben op toerisme, volksgezondheid, voedselzekerheid en bosbouw.

Premier Prayut Chan-o-cha heeft het vertrouwen uitgesproken dat Thailand een succesvolle Apec-top zal organiseren, ondanks de spanningen tussen de leden van de handelsgroep.  De Apec-bijeenkomst van mei in Bangkok eindigde zonder een gezamenlijke verklaring nadat vertegenwoordigers van de Verenigde Staten en zes andere landen een staking hadden georganiseerd om te protesteren tegen de Russische invasie van Oekraïne.

Prayut zei dat Thailand, als Apec-voorzitter van dit jaar, de top van november zou gebruiken om kwesties aan de orde te stellen zoals economisch herstel na Covid, handels- en investeringsfacilitering, opwarming van de aarde en de BCG-economie (Bio-Circular-Green).

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: The Nation 
Content: Olleke Bolleke in Centraal-Thailand 
Bron: The Nation 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!