In juni worden meer dan 3500 monniken verwacht om Visakha Bucha Day in Thailand te vieren

BANGKOK:- Meer dan 3.500 monniken uit 50 landen zullen begin juni een Vesak of Visakha Bucha Day-ceremonie in Thailand bijwonen. Tijdens een gisteren gehouden persconferentie zei Phra Brahmapundit, een lid van de Hoge Sangha-raad van Thailand, dat Thailand de vieringen op 1 en 2 juni zulle. hervatten na onderbroken te zijn door de Covid19 pandemie. 

In zijn hoedanigheid van voorzitter van de Internationale Raad voor Vesak-dag zei Phra Brahmapundit dat de 18e editie van de viering gezamenlijk wordt georganiseerd door de Maha Chulalongkorn Raja Vidyalaya Universiteit, de Hoge Sangha Raad en de regering.

Het thema van het evenement van dit jaar is Boeddha’s wijsheid voor wereldwijde crisisbeheersing, volgens Phra Brahmapundit. 

Op 1 juni wordt het evenement geopend door Supreme Patriarch Ariyavongsagatanana en worden er middagseminars gehouden aan de Maha Chulalongkorn Raja Vidyalaya University. 

Op 2 juni nemen boeddhistische monniken en gelovigen deel aan een viering op het hoofdkwartier van de Verenigde Naties aan Ratchadamnoen Road. Het evenement zal worden voorgezeten door de voorzitter van de Privy Council, Khun Surayud Chulanont.

Deelnemers zullen gebeden bijwonen in Phutthamonthon in Nakhon Pathom. Suttipong Juljarern, de ondersecretaris van het ministerie van Binnenlandse Zaken, vertelde tijdens de persconferentie dat het ministerie gouverneurs in heel Thailand zal aansporen om samen met de boeddhistische vlag de nationale vlag te voeren om Vesak-dag te vieren. 

Het ministerie van Binnenlandse Zaken zal er bij Thaise boeddhisten op aandringen om tussen 1 juni en 7 juni deel te nemen aan verdienstenactiviteiten en zich te onthouden van gokken etc etc.

Olleke Bolleke in Thailand 

Eén gedachte over “In juni worden meer dan 3500 monniken verwacht om Visakha Bucha Day in Thailand te vieren”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!