Bewoners in Noord-Thailand plukken de meest lekkere paddestoelen aan het begin van het moessonseizoen

PHAYAO:- Inwoners van de provincie Phayao in het noorden van Thailand profiteren van de snelle groei van wilde paddenstoelen die bekend staan ​​als Hed Torb of Hed Por nu het regenseizoen begint, waardoor de prijzen zijn gestegen tot 830 baht per kilo. 

Vandaag gaan bewoners en dorpelingen uit de gebieden Thung Nong en Chiang Muan weer naar verschillende bossen in de regio om te profiteren van de prijsstijging en de paddenstoelen te oogsten voor consumptie en verkoop.

Hed torb-paddenstoelen, bekend om hun ronde vorm, variëren in grootte en zijn ondergronds te vinden in bosrijke gebieden. De lokale bevolking gebruikt een hark of stok om het oppervlak van de grond en het gebladerte te schrapen om de paddenstoelen te vinden. De jonge champignons staan ​​bekend om hun heerlijke smaak, waardoor de prijs oploopt tot 830 baht per kilo. Ze zijn zeer gewild bij klanten, gewone consumenten en markthandelaren. Deze paddenstoelen zijn alleen verkrijgbaar aan het begin van het regenseizoen en slechts één keer per jaar.

Khun Amnaj Lawan, een 55-jarige inwoner van Thung Nong, zei dat hij om 4 uur ’s ochtends op zoek gaat naar Hed Por en vervolgens op zijn motor naar een ander bos rijdt om Hed Torb te zoeken. Elke dag kan hij 1 tot 2 kilo van deze paddenstoelen vinden voordat hij ze verkoopt en zelf opeet. De hoge opbrengst van Hed Torb heeft momenteel geresulteerd in uitstekende prijzen, waardoor Amnaj dagelijks tussen de 1000 en de 2000 baht kan verdienen, afhankelijk van de vondst.

De veelzijdige Hed Por- of Hed Torb-paddenstoelen kunnen in verschillende gerechten worden gebruikt, zoals soepen, rode currypasta, roerbakgerechten en vele andere recepten, waardoor ze dit seizoen erg in trek zijn in de markt. Chiang Muan District staat bekend om zijn hoogwaardige en smakelijke Hed Torb-paddenstoelen, die groeien in zandige rotsbossen met bladverliezende dipterocarp-bossen en bosjes, waardoor ze een heerlijke smaak krijgen.

Olleke Bolleke in Noord-Thailand 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!