In het zuiden van Thailand gaan sportfestivals georganiseerd worden om toerisme te stimuleren

BANGKOK: Dit jaar worden er op initiatief van het Ministerie van Toerisme, in zeven zuidelijke provincies van het land, het Air Sea Land Southern International Sports Tourism Festivals gehouden, met als doel de lokale economie een boost te geven. 

De minister Minister van Toerisme en Sport, khun Pipat Ratchakitprakarn bevestigde dat er 177 miljoen baht is uitgetrokken voor het project, waarvan zijn ministerie verwacht dat het 10 keer méér zou opbrengen. 

Het festival vindt plaats in de zuidelijke provincies Songkhla, Satun, Phatthalung, Krabi, Phang-nga, Phuket en Surat Thani. De Sports Authority of Thailand (SAT), die het grootste deel van het budget verstrekte, heeft met haar provinciale afdelingen gecoördineerd om ervoor te zorgen dat de competitie volgens internationale normen wordt uitgevoerd. 

De gouverneur van het SAT, Kongsak Yodmanee liet weten dat het festival spannende competities zal omvatten zoals surfen, jetskiën, strandversies van teqball, voetbal, pencak silat, triatlon, avontuurlijke racen, e-sports en motorcross. 

Tegelijkertijd wil het SAT in alle zeven provincies de “Air Sea Land Expo” hosten, die onder meer lokale producten, diensten, eten en drinken zal aanbieden. De beurs is bedoeld om een ​​extra impuls te geven aan de lokale economie in het zuiden.

Het evenement wordt georganiseerd door de Thai Tourism Authority gepromoot.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Photosstock 
Content: Olleke Bolleke in Zuid-Thailand
Bron: The Nation

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!