Fikse brand in Karen-vluchtelingenkamp in het Tha Song Yang-district legt 100 wooneenheden in as

~DAT GING ALS EEN LOPEND VUURTJE~
(Iets dat zich snel verspreidde)

TAK:- Een enorme brand verwoestte gisteravond meer dan 100 accommodaties in het grootste Karen vluchtelingenkamp in het Tha Song Yang-district in de provincies Tak. Er waren geen meldingen van dodelijke slachtoffers of gewonden.  De brand brak uit in een hut met rieten dak in het midden van het kamp in Ban Ma Lae en verspreidde zich razendsnel naar andere huizen.  

De vluchtelingen probeerden het vuur te blussen.  Ze vormden lijnen en gaven emmers water aan de plaats van de brand.  Nadat het Tha Song Yang District Office om hulp riep, kwamen er twee brandweerwagens bij het kamp.  Meer dan 100 huizen met rieten daken waren town al afgebrand.  De brandweerlieden bestreden tot laat in de nacht de vlammen.  

In in het vluchtelingenkamp Ban Mae Lae wonen om en nabij 39.000 mensen van de Karen stam. Thailand heeft al meer dan drie decennia vluchtelingen opgevangen die de gevechten in Myanmar zijn ontvlucht.  

Volgens de Hoge Commissaris voor de Vluchtelingen van de Verenigde Naties zijn er negen hoofdkampen met ongeveer 91.000 vluchtelingen langs de grens met Myanmar. 

Wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken streng naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Facebook 
Vertaling: Olleke Bolleke in Noord Thailand
Bron: Facebook The reporters

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!