In het Saen Saep kanaal van bangkok is een nieuwe pendeldienst met elektrische boten gelanceerd.

BANGKOK:- Duizenden inwoners van Bangkok zullen in de komende zes maanden gratis gebruik kunnen maken van de nieuwe elektrische bootdienst van de stad, na de opening begin deze week van de Bang Kapi-Minburi-route van Klong Saen Saep.

Gouverneur Aswin Kwanmuang hield toezicht op de opening van de dienst, die in oostelijke richting vaart van de Wat Si Bun Rueang-pier in het Bang Kapi-district naar de pier van het Minburi District Office. Aswin zei dat de nieuwe vaarroute mensen zal helpen die van Minburi naar binnenstedelijke gebieden willen pendelen.

De dienst wordt beheerd door het TTA Chao Phraya Express Boat Consortium en beschikt over 12 elektrische boten zonder uitstoot en stillere motoren dan dieselaangedreven schepen, zei de gouverneur.

Elke boot heeft 40 zitplaatsen plus twee speciaal voor rolstoelgebruikers en twee fietsenrekken voor fietsers.  De rit is gratis tot eind augustus, daarna kost een kaartje 15 baht voor de hele route.

De elektrische boten van Saen Saep varen doordeweeks van 5.30 uur tot 20.30 uur en in het weekend en op feestdagen van 06.00 uur tot 19.00 uur.  De verlenging Wat Si Bun Rueang-Minburi is 10,5 kilometer lang met een reistijd van 50-60 minuten.  Het beschikt over 12 haltes: Wat Si Bun Rueang, Phrom Mitr Phittaya School, Paseo Mall, Serithai 26, Rahas Canal, Muban Rom Sai, Darul Abeedeen Mosque, Lo Lae Yai Community, South Bangchan Watergate, North Bangchan Watergate, Minburi Market en Minburi  Districtsbureau.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Photosstock 
Content: Olleke Bolleke in Bangkok 
Bron: The Nation

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!