129 Myanmarese arbeiders, gedupeerd door aanbod van niet bestaande banen in Thailand, het land uitgezet

RANONG:- Het provinciale bestuur van Ranong heeft gisteren 129 werkzoekenden uit Myanmar gedeporteerd die waren gearresteerd en vervolgd voor het illegaal binnensluipen van Thailand.

De 129 mannen en vrouwen uit Myanmar zijn na een ceremonie op een pier overgedragen aan de autoriteiten van het eiland Koh Song in Myanmar.  De ceremonie werd ook bijgewoond door immigratiepolitie van Ranong.

Tijdens de ceremonie zei de gouverneur van Ranong, Somkiart Sisanetr, dat Ranong en de provincie Koh Song in Myanmar hadden ingestemd met het sluiten van hun permanente en tijdelijke grenscontroleposten.  Om Covid-19-infecties te voorkomen, mochten de volkeren van de twee provincies alleen grensoverschrijdend bezoeken om voedsel en benodigdheden te kopen.

Khun Somkiart zei echter dat sommige mensen van de grenssluiting hadden geprofiteerd om werkzoekenden uit Myanmar te verleiden Thailand binnen te loodsen met de belofte dat ze een baan zouden vinden. Somkiart zei dat de werkzoekenden tienduizenden baht moesten betalen om te worden gearresteerd en gedeporteerd.

De gouverneur zei dat de Thaise autoriteiten verschillende arrestaties hebben verricht en dat de 129 werkzoekenden wettelijk zijn gestraft, zodat ze zullen worden teruggestuurd naar hun families in Myanmar.

Khun Somkiart vertelde de werkzoekenden dat Thailand hen zou verwelkomen om hier weer te werken zodra de grens weer opengaat.  Hij zei dat de werkzoekenden via legale kanalen banen in Thailand moeten zoeken, zodat ze niet gearresteerd worden en zodat ze al hun rechten als buitenlandse arbeiders kunnen krijgen.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: The Nation  
Content: Olleke Bolleke in Zuid-Bangkok 
Bron: The Nation

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Leave the field below empty!