Het eerste vliegtuig uit Saudi-Arabië na 32 jaar in Thailand geland

SAMUT PRAKAN:- Het midden oostelijke koninkrijk Saudi-Arabië heeft een luchtverbinding met Thailand hersteld na meer dan drie decennia van diplomatieke spanningen na de zogenaamde Blue Diamond-affaire.

De eerste Saudia Airlines-vlucht SV846 landde maandag om 18.00 uur op Suvarnabhumi Airport vanuit Jeddah, de eerste rechtstreekse vlucht naar Thailand door de nationale luchtvaartmaatschappij in 32 jaar.

De diplomatieke betrekkingen tussen de twee landen werden in 1989 verbroken nadat de diefstal van juwelen uit een Saoedisch paleis door een Thaise schoonmaker leidde tot een reeks moorden op Saoedische diplomaten in Thailand te midden van vermeende corruptie bij de politie.

De relatie werd in januari van dit jaar hersteld toen premier Prayut Chan-o-cha op uitnodiging van kroonprins Mohammed bin Salman een staatsbezoek bracht aan Saoedi-Arabië.

De inaugurele vlucht op maandag werd verwelkomd door de minister van Toerisme en Sport, Pipat Ratchakitprakan en vertegenwoordigers van de Tourism Authority of Thailand (TAT).  De vlucht vervoerde 71 Saoedische toeristen, die bij aankomst werden begroet met een watersaluut en een traditionele Thaise gemaskerde dansshow.

 Saudia Airlines zal drie rechtstreekse vluchten per week uitvoeren van Saoedi-Arabië naar Thailand – op maandag, woensdag en vrijdag, met Boeing 787-9’s met 298 zitplaatsen.

“We verwachten dat de directe vluchten nieuwe kansen zullen bieden voor toeristische bedrijven in Thailand van bezoekers uit het Midden-Oosten”, zegt Siripakorn Chiewsamut, adjunct-directeur marketingcommunicatie van TAT.

In 2019 kwamen 36.783 Saoedische bezoekers Thailand binnen en genereerden meer dan 3,2 miljard Baht aan inkomsten uit toerisme, zo meldde TAT.  De meeste waren medische en wellnesstoeristen die Bangkok, Phuket, Pattaya, Phang Nga, Krabi, Koh Samui en Chiang Mai bezochten.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Photosstock 
Content: Olleke Bolleke in Centraal-Thailand 
Bron: The Nation

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Leave the field below empty!