In een vorig leven waren zij geliefden van elkaar zodat een 5 jarige Thaise tweeling nu met elkaar trouwt

~TROUW NIET VOOR JE VEERTIG BENT~
(Hit van de Havenzangers uit 1987)

NAKHON SI THAMMARAT:- Een vijf jaar oude Thaise tweeling is begin vorige maand getrouwd om te voldoen aan het (volgens de ouders) bijgelovige boeddhistische geloof dat zij in een vorig leven geliefden waren. De  huwelijksceremonie werd thuis  voltrokken.

Hun ouders volgen de boeddhistische leer die volgens hen stelt dat alle tweelingen samen worden geboren omdat zij karma hebben uit een vorig leven waarin zij minnaars waren wier relatie eindigde voordat zij konden trouwen. De ouders geloven dat, als een tweeling niet zo snel mogelijk trouwt, hun leven zal worden achtervolgd door ongeluk uit vorige incarnaties. Het huwelijk zou het negatieve karma opruimen. In Thailand wordt veel geloof gehecht aan dit soort rituelen en andere soorten van hocus pocus. Ook boeddhistische monniken lenen zich daar voor, ze worden tegen betaling ingehuurd.

De kleurrijke huwelijksceremonie van de tweeling volgde een traditionele Thaise bruiloft met optochten, dansen en het aanbieden van bruidsschatten door naaste familieleden. Een boeddhistische monnik was ook aanwezig om zegeningen te verrichten tijdens de ongewone verbintenis van de peuters.

De vader zegt dat de ouders geen andere keuze hadden dan hun kinderen uit te huwelijken omdat het Thaise bijgeloof suggereert dat een van de tweelingen ziek zal worden als ze niet trouwen.

De Thaise wet erkent dit huwelijk niet, het is alleen voor ceremoniële doeleinden gesloten.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft. We moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik, mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: dailymail.co.uk
Content: Olleke Bolleke in Thailand
Bron: dailymail.co.uk

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!