Het ministerie van Volksgezondheid voorziet kruidengeneeskunde voor patiënten met milde symptomen.

~BAAT HET NIET,  DAN SCHAADT HET NIET~
(Het helpt misschien niet, maar het kan in elk geval ook geen kwaad)

BANGKOK:- Het ministerie van Volksgezondheid heeft 600.000 fatalaijone-capsules overhandigd aan de aangesloten ziekenhuizen in het hele land om Covid19 patiënten met milde symptomen te behandelen.

“Fatalaijone bezit het vermogen om de verergering van het virus bij patiënten met milde symptomen te onderdrukken. Toch moet het samen met moderne medicijnen worden gebruikt”, zei minister van Volksgezondheid Anutin Charnvirakul.

“De meeste patiënten werden beter en bovenal, ze vertoonden geen bijwerkingen na inname van dit traditionele kruidengeneesmiddel.”

De levering en het gebruik van de traditionele geneeskunde zal worden gecontroleerd door de afdeling van de Thaise Traditionele en Alternatieve Geneeskunde (DTAM) van het ministerie.  Naar schatting zijn 600.000 pillen voldoende om 15.000 patiënten te behandelen.  

Dr. Kiattiphum Wongrajit, permanent secretaris van het ministerie, zei dat het fatalaijone-extract andrographolide bevat, dat de aanmaak van het virus kan elimineren en onderdrukken.

Andrographolide (fatalaijone) is een traditioneel medicijn dat wordt gewonnen uit de bladeren en stengels van de Andrographolide-plant.  Traditionele en alternatieve geneeskundigen hebben dit extract, dat ontstekingsremmende eigenschappen heeft, gebruikt om infecties te genezen en de immuniteit te versterken.

Als een patiënt elke dag 180 milligram slikt, zijn de symptomen gewoonlijk op de derde dag beter.  Er zijn geen bijwerkingen en het bespaart op importkosten, zei dr. Kiattiphum.

Dr. Amporn Benjaponpithak, directeur-generaal van de DTAM, zei dat het personeel samenwerkte met negen aangesloten ziekenhuizen om 309 patiënten met milde symptomen te behandelen van tijdens de uitbraak van afgelopen december.

Van de 309 patiënten werden er 306 in vijf dagen beter, terwijl er slechts drie erger werden.

“Het toonde aan dat dit het beste alternatief is voor patiënten met milde symptomen. Bovendien is het gemakkelijk om fatalaijone te planten en kost het ongeveer 180 baht om een ​​patiënt te behandelen”, zei ze.

Tot dusver heeft de DTAM een overeenkomst gesloten met de aangesloten ziekenhuizen, de afdeling Medische Wetenschappen en de farmaceutische overheidsorganisatie voor aanvullend onderzoek om de efficiëntie van fatalaijone te garanderen.  

Wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Photosstock 
Content: Draemy Vroman
Bron: Bangkok Post

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!