In een strandbar nabij soi 8 in Pattaya zijn minstens 30 mensen gearresteerd voor naar verluidt verzamelen, alcohol drinken en het overtreden van de Covid19 regels

PATTAYA:- Volgens de politie van Pattaya zijn gisteravond minstens 30 mensen gearresteerd in een bar in de buurt van Pattaya Beach voor het naar verluidt overtreden van het ziektebestrijdingsbevel van Chonburi dat bedoeld is om de verspreiding van het Covid19 coronavirus te voorkomen.

Het incident vond plaats om 22.00 uur,toen een patrouille van de stadspolitie onder leiding van de waarnemend politiechef van Pattaya, kolonel Maykawit Praditphon, in het gebied aan het patrouilleren was om zich voor te bereiden op het Pattaya Music Festival voor morgen (5 november) en op 6 november.

De politie ontdekte dat de bar, gelegen in de buurt van Soi 8 naast een gesloten Burger King, was geopend en dat veel mensen zich in de bar verzamelden.  Agenten troffen minstens 30 buitenlanders en Thais aan die volgens de politie van Pattaya alcohol dronken, zich verzamelden en de huidige regels rond Covid-19 overtraden.  Er zou alcohol in papieren bekers zijn aangetroffen.

Momenteel zijn alle bars, uitgaansgelegenheden en nachtclubs verplicht gesloten in Chonburi, de thuisprovincie Pattaya.  Bovendien is de verkoop van alcohol in restaurants verboden.  

De regels hebben geleid tot toenemende woede en frustratie van ondernemers en klanten die de beroemde entertainmentindustrie van Pattaya heropend willen zien.  

De burgemeester van Pattaya, khun Sonthaya Khunpluem, verklaarde onlangs dat Pattaya voor meer dan 80 procent volledig is ingeënt tegen Covid-19, met de provincie voor ongeveer 70 procent, maar de regels blijven bestaan.  Het Comité voor overdraagbare ziekten van Chonburi heeft verklaard dat ze bezig zijn met het ontwikkelen van regels en een plan om de bar- en entertainmentsector legaal te heropenen, maar er is helaas nog géén tijdschema gegeven.

Het verbod voor Pattaya blijft bestaan ​​ondanks dat sommige andere delen van Thailand, zoals Phuket, Krabi of Bangkok, de regels voor het drinken van alcohol hebben versoepeld door de overheid.  De regels verschillen echter van provincie tot gebied.

De eigenaar van het betreffende etablissement werd meegenomen naar het politiebureau van Pattaya om gerechtelijke stappen te ondernemen.  De aangehouden gasten en medewerkers werden niet bij naam  genoemd en zullen volgens de politie van Pattaya worden geconfronteerd met meerdere juridische aanklachten in verband met het incident.

Ondertussen blijven toeristen en bedrijven in Pattaya de Thaise regering vragen om op zijn minst het drinken van alcohol in restaurants in Pattaya met regels toe te staan ​​als een stap in de richting van het openen van de beroemde entertainment- en nachtlevenindustrie van de stad.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Pattaya News
Vertaling: Olleke Bolleke in Oost Thailand
Bron: Pattaya News

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!