In de Thai Royal Gazette verscheen een nieuw verbod uit op alle massabijeenkomsten, inclusief protesten, voorafgaand aan grote geplande weekendprotesten in Bangkok

BANGKOK:- Hoewel het soms best moeilijk is voor uw nieuwsbeer om zijn mond te houden, is het hem ook deze keer gelukt om als een onpartijdig nieuwsvergaarder het Thaise nieuws aan u te presenteren, alwaar hieronder een nieuwe publicatie van de Thaise Staatscourant.

De Thai Royal Gazette, Thailand’s belangrijkste krant voor het vrijgeven van juridische en wetswijzigingen, heeft gisteravond, 3 augustus 2021, een nieuwe order gepubliceerd, die alle soorten massale bijeenkomsten, protesten, bijeenkomsten en bijeenkomsten verbiedt.

Dit is niet de eerste keer dat de Royal Gazette een dergelijk bevel heeft vrijgegeven, en onlangs zijn er verschillende andere soortgelijke orders verordonneerd, dit allemaal aan de huidige noodbesluiten rond Covid19 situatie gerelateerd zijn. Dit specifieke bevel heeft de mogelijke gevangenisstraf voor het verzamelen verhoogd tot twee jaar en kan worden gebruikt in combinatie met eerdere bevelen.

Volgens de regering is het bevel om de Covid19 situatie in het land te helpen beheersen en niet politiek.  De demonstranten zijn het hier allesbehalve niet mee eens.  Volgens meerdere protestgroepen die gisterenavond, 3 augustus, op sociale media hebben gepost, zullen ze komend weekend in Bangkok gewoon bijeenkomen om te protesteren met wat ze de grootste automobs en rally’s tot nu toe noemen.

Automobs, zoals beschreven door uw nieuwsbeer Olleke Bolleke in Thailand beschreven, zijn wanneer meerdere voertuigen, zoals motorfietsen en auto’s, samenkomen om door de stad te rijden terwijl ze protestborden tonen, muziek afspelen, door luidsprekers spreken en acties uitvoeren.  Demonstranten bedachten de automobs om de regels voor bijeenkomsten in de hoofdstad, die momenteel beperkt zijn tot 5 personen, te omzeilen en om de regels voor sociale afstand niet te schenden.

De Thaise regering stelt echter dat zelfs automobilisten het nooddecreet schenden, omdat mensen vanwege het virus zoveel mogelijk thuis moeten blijven en niet moeten reizen om wat zij beschouwen als niet-essentiële redenen.

De demonstranten roepen in de eerste plaats op tot het aftreden van de Thaise premier, vooral vanwege wat zij zien als een slechte aanpak van de Covid19 situatie in Thailand, waar momenteel duizenden nieuwe infecties per dag openbaren en strikte lockdown-achtige maatregelen aan 29 provincies zijn opgelegd, waarbij tienduizenden bedrijven verplicht zijn hun deuren te sluiten, een verplichte avondklok instellen en zelfs parken en stranden laten sluiten.

Met dit nieuwe bevel heeft de wetshandhaving meerdere wettelijke bevelen achter de hand om te kunnen gebruiken tegen potentiële demonstranten, waaronder het nooddecreet, de bestrijding van besmettelijke ziekten, de bevelen van de gemeente Bangkok en eerdere bevelen van de Royal Gazette die samenkomsten en bijeenkomsten verbieden.  Sancties kunnen hoge boetes en mogelijk aanzienlijke gevangenisstraffen opleveren.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft. We moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik, mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Photosstock 
Vertaling: Olleke Bolleke in Thailand
Bron: The Pattaya News

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!