In de provincie Prachuap Khiri Khan zwemt de bijtgrage Alligator Bijtschildpad rond!

~ER IS GEEN SOEP VAN TE MAKEN~
(Het is niet te begrijpen)

PRACHUAP KHIRI KHAN:- Een medewerker van het visserij departement in het district Pran Buri, Khun Narisa Noosorn, heeft de Thaise mensen gewaarschuwd heel voorzichtig te zijn als ze een vreemde schildpad in een rivier of een dam vinden.

De waarschuwing werd afgegeven nadat een 30 cm lange schildpad van ongeveer 18 kilogram, uit uitheemse dier werd door een Thaise man die gisteren  aan het vissen was in de Pran Buri-rivier gevonden.

De Alligator Bijtschildpad is een soort schildpad uit de familie Chelydridae.  Het is inheems in zoetwaterhabitats in de Verenigde Staten en is volgens het Thaise dagblad Khaosod de grootste zoetwatersoort van Noord-Amerika.

Een andere Thaise visser had eerder een grotere alligatorschildpad in de Pran Buri-rivier gezien.

Khun Narisa Noosorn zei dat deze schildpad een zeldzaam soort is, welke ook zeer agressief kunnen zijn.  Het wordt vaak gevonden in de oostelijke en zuidelijke delen van de Verenigde Staten.

Wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content te zeerst aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Thairesidents 
Content: Olleke Bolleke in Zuidwest Thailand
Bron: Thairesidents.com

2 gedachten aan “In de provincie Prachuap Khiri Khan zwemt de bijtgrage Alligator Bijtschildpad rond!”

  1. Als het een schildpad uit de verenigde staten is hoe komt hij dan hier terecht??
    Mijn idee is dat iemand een leuk terrarium schildpadje dacht te kopen maar dat die te agressief was en hem heeft vrijgelaten.
    Het is iig geen gebruikelijke soort hier.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!