In de provincie Prachuap Khiri Khan is de Thaise overheid begonnen met regen opwekking 

PRACHUAP KHIRI KHAN:- De Koninklijke regenopwekking’s dienst heeft de start aangekondigd van de opwekking van regenwolken om de ernstige droogte in de provincie Prachuap Khiri Khan te verlichten, inclusief Hua Hin.

De operaties zijn deze week begonnen en is ontworpen om de regenval te vergroten om landbouwactiviteiten te ondersteunen en om de lokale dammen en reservoirs aan te vullen.

De eerste operatie begon op 16 april met een vliegtuig dat van het Sam Roi Yot-district naar het Hua Hin-district vloog. Gisteren  vond een vervolgoperatie plaats met een Cessna Caravan-vliegtuig, dat hetzelfde gebied bestreek. Deze activiteiten zijn gericht op belangrijke landbouw- en stroomgebieden in de provincie. die kampt met watertekortproblemen

Volgens een evaluatie van de Cloud Breeding Unit, veroorzaakte de laatste activiteit een dichtere wolkenvorming in de lucht boven Hua Hin, die zich uitstrekte tot het Kaeng Krachan-district in de provincie Phetchaburi

Deze wolken hebben aanzienlijk hogere pieken ontwikkeld. Dit is een indicatie van de hoeveelheid neerslag die kan optreden als gevolg van deze inspanningen.

Terwijl deze operaties houden lokale  functionarissen en de medewerkers van Royal Rainmaking Department de gevolgen nauwlettend in de gaten. Ze zijn erop gericht ervoor te zorgen dat de inspanningen niet alleen de onmiddellijke droogteomstandigheden verlichten, maar ook de droogteomstandigheden verlichten. Maar het ondersteunt ook duurzame waterbeheerpraktijken in de regio.

Olleke Bolleke in Centraal-Thailand 
Bron: Huahintoday 

Eén gedachte over “In de provincie Prachuap Khiri Khan is de Thaise overheid begonnen met regen opwekking ”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!