In Centraal-Thailand is in een nationaal park een nog onbekende kleine schorpioensoort ontdekt

PHETCHABURI:- Een onderzoeksteam van de Chulalongkorn Universiteit heeft een nieuwe soort kleine schorpioenen in het Kaeng Krachan National Park in Phetchaburi ontdekt. Een team, onder leiding van Khun Wasin Nawanetiwong van de Chulalongkorn Universiteit, samen met universitair hoofddocent dr. Nattapoj Vajarasathira, heeft een nieuwe toevoeging aan de spinachtigenfamilie opgegraven.

Dit kleine wezentje, genaamd Scorpiops (Euscorpiops) krachan, is amper 2,5 centimeter lang, heeft trots een bruinachtige tint en heeft acht gele poten, aangevuld met acht ogen. Maar wat hem echt onderscheidt, is zijn tedere moederinstinct, zoals uit foto’s blijkt dat hij gouden nakomelingen op zijn rug draagt en zich onder zijn ledematen nestelt: een zeldzaamheid onder schorpioenen.

Deze ongrijpbare Kaeng Krachan-schorpioenen werden ontdekt onder het ruige terrein van de camping Ban Krang, verborgen in de labyrintische regenwouden van het nationale park nabij Hua Hin, langs de grens tussen Thailand en Myanmar.

Het onderzoeksteam, waaronder Ondřej Košulič, Natapot Warrit, Wilson Lourenço en Eric Ythier, dankt hun medewerkers voor hun niet aflatende steun tijdens deze opwindende ontdekkingsreis, zo stond Hua Hin Today geschreven.

Het Kaeng Krachan National Park, een uitgestrekt gebied van 2.915 vierkante kilometer, is een bewijs van de toewijding van Thailand aan milieubehoud. Gelegen in het westelijke hartland, werd het in 1981 vastgelegd als het 28e nationale park van Thailand, waarmee het in 2021 zijn status als UNESCO-werelderfgoed veiligstelde.

Olleke Bolleke in Centraal-Thailand 
Bron: Huahintoday 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!