In de noordelijk gelegen “gouden driehoek” van Thailand worden op grote schaal goedkopere drugs gefabriceerd

~VOOR EEN APPEL EN EEN EI~
(Voor een erg lage prijs verkopen)

BANGKOK:- Volgens een rapport van de Thaise geheime dienst gebruiken de drugslaboratoria in de Gouden Driehoek nieuwe stoffen om methamfetamine te produceren.  Hierdoor kunnen ze de productiekosten vier keer verlagen en het de gebruikers in Thailand voor lagere prijzen aanbieden.

De Gouden Driehoek is een gebied dat berucht is als een belangrijk knooppunt voor de productie van geneesmiddelen.  Het is gelegen aan de samenvloeiing van de rivieren Ruak en Mekong, waar Thailand, Laos en Myanmar een grens delen.  

Volgens luitenant-generaal Kongcheep Tantravanich heeft de prijsdaling het voor drugshandelaren mogelijk gemaakt om nog meer drugs Thailand binnen te smokkelen.  

“De hoeveelheid drugs die eind vorig jaar tot begin dit jaar in beslag is genomen, is dramatisch gestegen.”  Grootschalige drugshandel langs de grens moet worden gestopt.  

In december en januari werden meer dan 76.000 drugsverdachten gearresteerd bij invallen in het hele land.  De politie en het leger namen 47,5 miljoen methamfetaminetabletten, 1,9 ton crystal methamfetamine en 260 kilo heroïne in beslag.  

De autoriteiten hebben hun onderzoek uitgebreid om erachter te komen of transnationale criminele syndicaten betrokken zijn bij de smokkel van de dodelijke drugscocktail “K-Powder-Milk” of “K-Nom Pong”, die dit jaar minstens tien levens heeft geëist. 

Wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken streng naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Photostock 
Vertaling: Olleke Bolleke in Noord Thailand
Bron: benarnews.org

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!