De BTS in Bangkok opent een “spookstation” op Sathorn Road

~DAT STATION ZIJN WE GEPASSEERD~
(Dat is achter de rug)

BANGKOK:- De Skytrain van de BTS opende gisteren een station op Sathorn Road – één van de “spookstations” waar passagiers sinds 1999 voor hebben betaald maar nooit zijn gebouwd. Het station Saint Louis kreeg de naam van een katholieke kerk en ziekenhuis in het gebied toebedeeld en is gelegen tussen de stations Chong Nonsi en Surasak. 

Oorspronkelijk zou het nieuwe station Suksa Witthaya heten, naar een school die daar niet meer bestaat. 

Nabij BTS Saint Louis is de Ambassade van Myanmar, gehuisvest evenals Bangrak Ziekenhuis en de ambassade van de Apostolische Nuntiatuur van de Heilige Stoel.

Station Saint Louis is één van de twee “spookstations” op het plan van het BTS-systeem, de andere was het Sena Ruam-station.  Er is geen informatie beschikbaar over wanneer Sena Ruam zal worden gebouwd.  

BTS stond er aanvankelijk op dat het tarief zou worden berekend op basis van de afstand in plaats van het aantal stations.  Een onderzoek door het bureau van de ombudsman in mei 2020 bevestigde dat passagiers jarenlang moesten betalen om deze twee onbebouwde stations te forensen. 

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u vertaald heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken streng naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: khaosod
Vertaling: Olleke Bolleke in Bangkok
Bron: khaosod..com

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!