In de hoofdstad van Thailand staat de bevolking tot de knieën in het water, militaire vrachtwagens ingezet om de forenzen te vervoeren

BANGKOK:- Het koninklijke Thaise leger heeft aangepaste militaire vrachtwagens in 11 overstromingsgevoelige districten in Bangkok ingezet om forenzen te vervoeren als de wegen van de hoofdstad vanavond opnieuw onder water komen te staan.

Kolonel Sirichan Ngathong, woordvoerster van het Royal Thai Army, zei dat de militaire vrachtwagens, die zijn aangepast voor het vervoer van mensen, stand-by zijn gestuurd naar Din Daeng, Saphan Sung, Chom Thong, Klong Toey, Para Khanong, Vadhana, Sathorn,  Districtskantoren Bang Bon, Bang Kae, Wang Thong Lang en Bueng Kum.

De wegen in de 11 districten zouden naar verwachting opnieuw onder water komen te staan ​​voor het geval er woensdagavond zware regenval zou plaatsvinden, zoals voorspeld door het Thais Meteorologisch instituut , zo zei khun Sirichan.

Khun Sirichan zei dat de militaire vrachtwagens mensen zouden vervoeren van overstroomde hoofdwegen naar een plek waar ze gemakkelijk hun reis naar huis konden voortzetten en vertelde dat de soldaten stand-by zouden staan ​​om forenzen zo snel mogelijk naar huis te helpen voor het geval er zware regenbuien zouden komen, met opnieuw overstromingen tot gevolg.

De militairen zullen samenwerken met districtsbureaus en verkeerspolitie.  De Koninklijke Thaise politie heeft alle politiebureaus in Bangkok opgedragen om vanavond stand-by te staan ​​om automobilisten op ondergelopen wegen te helpen.

Uren van zware regenval veroorzaakten gisteravond overstromingen op verschillende wegen in de provincies Bangkok, Nonthaburi en Pathum Thani.  Het Eerste Legergebied zette aangepaste militaire vrachtwagens en troepen in van grote stations voor openbaar vervoer naar hun gemeenschappen of sois of naar secundaire wegen, die de forenzen van dinsdagavond tot woensdagochtend hielpen vervoeren.

Op verschillende plaatsen reden de militaire vrachtwagens vanaf de stations Lak Si Roundabout, Bang Khen en Wat Phra Si Mahathat van de BTS Green Line, Chaeng Wattana-Pak Kret Road en Muang Thong Thani.

Naast het leveren van vrachtwagens om forenzen te vervoeren, leverde het leger ook teams van het ingenieurskorps om voertuigen te repareren waarvan de motoren het begaven vanwege de overstromingen.  De teams hielpen ook om voertuigen, die niet ter plaatse konden worden gerepareerd, zo snel mogelijk van de weg te halen.

 De afgelopen twee dagen zijn troepen ingezet om afval te verzamelen en onkruid te verwijderen bij verschillende waterwegen in verschillende districten van Bangkok, waaronder Klong Jullanak in het district Pom Prap, een waterweg voor de Lak Si-tempel in het district Lak Si, Klong Lad Yao en  Klong Thung in het Chatuchak-district en Klong Nong Bua Ban in het Bang Khen-district, zei Sirichan.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan,i maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Photosstock 
Content: Olleke Bolleke in Bangkok
Bron: The Nations

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!