Het 12 miljard baht kostende parlementsgebouw van Thailand blijkt opnieuw niet regenbestendig 

BANGKOK:- De regen stroomt door het dak van het parlementscomplex in de wijk Dusit in Bangkok, dat in mei vorig jaar werd geopend en 12,28 miljard Thaise baht kostte om te bouwen, zo beweerde voormalig parlementslid Watchara Petthong van de Democratische Partij.

Het voormalige parlementslid plaatste gisteren een foto van een overvolle kruiwagen en emmer op de doorweekte vloer van het parlementscomplex op Facebook, waarin hij klaagde dat de lekken bij het dure gebouw nog steeds niet waren gerepareerd.  Buiten werden ook zandzakken opgestapeld, zei hij.  Watchara vertelde óók één videoclip gemaakt te hebben.

 “Is dit het parlement dat 12,28 miljard baht heeft gekost om te bouwen?” Is het niet beschamend, zo vroeg hij zich af.

Het is niet de eerste keer dat Watchara via sociale media de spot drijft met de gebrekkige constructie van het parlement.  In april plaatste hij een video van de parkeergarage bij hetzelfde gebouw, volledig ondergelopen.  Watchara beschuldigde de overstromingen van slechte constructie en waarschuwde dat dergelijke onvoorzichtigheid mensen het risico op elektrocutie zou kunnen opleveren.

In maart barstte een kraanwaterleiding op de achtste verdieping, waardoor een ‘waterval’ ontstond in de kamers van de adviesteams en plaatsvervangend secretaris-generaal van de Tweede Kamer.  Het water stroomde drie liftploegen naar beneden, waardoor de liftdienst werd onderbroken.

Tussen september en oktober vorig jaar lekte er regen door de Suriyan Hall waar parlementsleden bijeenkomen voor vergaderingen en in het kantoor van parlementsvoorzitter Chuan Leekpai zei Watchara.

 Het ex-parlementslid beweert dat er verschillende andere soortgelijke incidenten hebben plaatsgevonden, maar die door ambtenaren van het Parlement stilletjes in de doofpot zijn gestopt.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Photosstock 
Content: Olleke Bolleke in Bangkok
Bron: Thai PBS World

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!