In de eierstokken van jonge vrouw in Zuid Thailand werden Haren, vingernagel, tanden aangetroffen, er is geen zwarte magie in het spel

NAKHON SI THAMMARAT:- Artsen in het Sichon-ziekenhuis, in de zuidelijke provincie Nakhon Si Thammarat in Thailand, hebben onlangs een 17-jarige vrouw geopereerd om een ​​cyste uit haar eierstok te verwijderen, die haar, botten, tanden, vingernagels en een olieachtig materiaal bevatte.

De directeur van het ziekenhuis, Dr. Arak Wongworachat, schreef later in zijn Facebook-bericht dat de jonge vrouw geen slachtoffer was van zwarte magie, zoals sommige plaatselijke bewoners vermoedden vanwege de ontdekking van de opmerkelijke zaken in haar eierstok, maar hij legde uit dat de naamloze vrouw  leed aan dermoid cyste van de eierstok, of ovariële teratomen.

Een dermoid cyste van de eierstok is meestal goedaardig.  Het bevat meestal een diversiteit aan weefsels, zoals haar, tanden, botten en dergelijke. Het ontwikkelt zich uit een totipotentiële kiemcel die wordt vastgehouden in de eierstok.  

Die cel kan aanleiding geven tot alle ordes van cellen die nodig zijn om volwassen weefsel en vaak herkenbare structuren te vormen, zoals haar, bot en olieachtig materiaal, zenuwweefsel en tanden. De cyste kan in grootte variëren van 1 cm tot 45 cm in diameter.

In zijn post zei Dr. Arak dat de vrouw vorige week met spoed naar het ziekenhuis werd gebracht met acute buikpijn, waarvan haar familieleden dachten dat het een blindedarmontsteking was.

De vrouw vertelde naar verluidt aan een arts op de eerste hulp dat ze twee dagen geleden een plotselinge maar korte buikpijn voelde, maar de pijn keerde terug en nam ’s avonds toe tot het punt dat ze niet kon slapen.  De pijn nam de volgende dag af, nadat ze wat pijnstillers had ingenomen, maar ’s nachts voelde ze meer pijn, braakte en verloor haar eetlust, eraan toevoegend dat ze later door familieleden met spoed naar het ziekenhuis werd gebracht.

Een arts voerde snel een covid19 test uit, die negatief was, diende vervolgens zoutoplossing toe en voerde een echografisch onderzoek uit.

Ze werd onmiddellijk gestuurd voor een operatie toen er een groot gezwel in haar eierstok werd gevonden, dat leek te scheuren, zei de directeur van het ziekenhuis, eraan toevoegend dat de groei in feite een bloedende dermoidcyste was, met een diameter van ongeveer 12 cm.  De operatie duurde ongeveer 30 minuten.

Dr. Arak zei dat een dermoidcyste alleen operatief kan worden behandeld, maar hij waarschuwde dat chirurgen die de operatie uitvoeren voorzichtig moeten zijn om de cyste niet te scheuren, anders kan het andere weefsel in de maag terechtkomen en de cyste later opnieuw doen verschijnen  .

Hij verzekerde echter dat de meeste dermoidcysten goedaardig zijn en dat de kans dat het kanker wordt ongeveer 1% is.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u vertaald heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Photosstock 
Content: Olleke Bolleke in Zuid Thailand
Bron: Thai PBS 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!