De noodtoestand kan binnenkort in de Thaise kast gezet worden

BANGKOK:-  Het administratief centrum voor de Covid19 beheersing, het CCSA, zal waarschijnlijk overstappen op het opleggen van de overdraagbare ziektenwet in plaats van het uitvoerend besluit openbaar bestuur in noodsituaties om de Covid19 situatie aan te pakken in het land en houdt het dus automatisch op te bestaan.

Bronnen zeiden dat premier Prayut Chan-o-cha de CCSA op 10 september zou bijeenroepen om de Covid19 situatie te evalueren nadat de lockdown-maatregelen meer dan een week geleden waren versoepeld.

Bovendien werd verwacht dat het centrum zijn taken zou beëindigen en de overheid vanaf 1 oktober de overdraagbare ziekenwet zou laten opleggen in plaats van het uitvoerend besluit om Covid19 situatie aan te pakken.  Eerder zou het noodtoestandbesluit tot 30 september worden toegepast om de pandemie het hoofd te bieden.

De wijziging in het juridische instrument zou automatisch een einde maken aan CCSA en betrokken organisaties, met name het ministerie van Volksgezondheid, zouden in plaats daarvan vanaf 1 oktober verantwoordelijk zijn voor Covid19 oplossingen, aldus de bronnen. 

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u vertaald heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: TNA
Content: Olleke Bolleke in Thailand
Bron: TNA

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!