Demonstranten verzamelden zich gisteren weer bij knooppunt Asok in Bangkok en uitte hun ongenoegen tegen de regering door aan een stuk te claxonneren

BANGKOK:- De protestleiders Sombat Boonngam-anong en Nattawut Saikuar hadden eerder het publiek opgeroepen om deel te nemen aan de dagelijkse protesten op dit bekende kruispunt.  De protesten, die elke dag van 16.00 tot 20.00 uur worden gehouden, lopen parallel met de protesten tegen de regering die door studenten en andere groepen worden georganiseerd.

Khun Sombat, die de automob-rally initieerde, zei dat het kruispunt van Asok hun protestbasis zal worden net zolang  totdat premier Prayut aftreedt. Hij zei dat als de premier niet aftreedt, er een permanente structuur op de kruising zal worden gebouwd totdat aan de vraag is voldaan.

“We hebben ons standpunt duidelijk gemaakt dat dit het vreedzame protest is. We hebben ook gecoördineerd met de lokale politie en onze protestsite is lang niet in de buurt van ‘gevoelige symbolische gronden’, dus dit is een veilige politieke ruimte waar iedereen lid van kan worden”, zei de heer Sombat.  de Bangkokpost.

“Degenen die een auto hebben, kunnen ook deelnemen aan onze campagne door om 16.00 uur naar het Asok-kruispunt te rijden en hun autoclaxon te laten klinken als onderdeel van een organische menigte,” zei hij.

De plv. commissaris van de grootstedelijke politie Bangkok, generaal Piya Tawichai, zei gisteren dat de politie de maatregelen zal opvoeren om te voorkomen dat demonstranten de Din Daeng-flats gebruiken om geweld aan te wakkeren.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u vertaald heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Pattarapong Chatpattarasill 
Content: Olleke Bolleke in Bangkok
Bron: Bangkok Post

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!