Thailand telde op nieuwjaarsdag 73 doden en 574 gewonden tijdens de beruchte “Seven Dangerous Days”

BANGKOK:- Volgens de laatste update van het Centrum voor de Preventie en Vermindering van Verkeersongevallen zijn er in héél Thailand op nieuwjaarsdag 73 mensen op de Thaise wegen omgekomen en raakte er bij 574 verkeersongevallen, 574 personen gewond, het overgrote aantal verkeersongevallen was te wijten aan het rijden onder invloed van drank en…..

Sinds het begin van de lange nieuwjaarsvakantie op 29 december zijn er 1.906 verkeersongevallen geregistreerd, waarbij 226 doden en 1.894 gewonden vielen.

Te hard rijden wad goed voor 35,15% van alle ongevallen, gevolgd door rijden onder invloed van 32,06% en slecht zicht met 16,47%.  Motorfietsen zijn verantwoordelijk voor 86,62% van de ongevallen, pick-up trucks 5,8% en privé sedans 3,71%.  19,51% van de ongevallen vond plaats tussen 21.00 uur en middernacht, 18,15% tussen 18.00 uur en 21.00 uur en 15,43% tussen 03.00 uur en 06.00 uur.

De provincie Chiang Mai registreerde het hoogste aantal ongevallen in de afgelopen vier dagen met 74 en het hoogste aantal gewonden met 70, maar Bangkok claimt het hoogste dodental met 14.

Khun Boontham Lertsukheekasem, directeur-generaal van de afdeling Rampenpreventie en -bestrijding, heeft automobilisten gewaarschuwd om voorzichtig te rijden en te stoppen en uit te rusten zodra ze zich slaperig voelen, aangezien velen naar verwachting na hun pauze terug zullen gaan naar Bangkok en andere steden.

Ondertussen heeft de Koninklijke Thaise politie gemeld dat de politie tijdens de eerste drie dagen van de lange vakantie 198.158 mensen heeft gearresteerd voor het overtreden van verkeersregels, waaronder 7.391 gevallen van rijden onder invloed.

Generaal Damrongsak Kittipraphat, het plv. hoofd van de nationale politie, zei dat het aantal gevallen van rijden onder invloed dit jaar met 75% is toegenomen in vergelijking met dezelfde periode vorig jaar, eraan toevoegend dat dronken bestuurders met de volle kracht van de wet zullen worden geconfronteerd.

We moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik.

Informatie en bron
Illustraties: Photosstock 

Content: Olleke Bolleke in Thailand
Bron: Thai PBS world

2 gedachten aan “Thailand telde op nieuwjaarsdag 73 doden en 574 gewonden tijdens de beruchte “Seven Dangerous Days””

  1. Vindt het wel knap al die cijfers. Als je langs een controle post rijd, hebben ze het zo druk met kletsen, met telefoon of eten. Zelfs op de binnen door wegen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Leave the field below empty!