De order van minister Prayut om koriander in militaire kazernes te kweken is louter goedbedoeld

BANGKOK:- De instructie van de Thaise premier Prayut om koriander, of Chinese peterselie,  op militaire landbouwgrond te telen is goed bedoeld, om de stijgende prijzen het hoofd te bieden, zo verdedigde de regeringswoordvoerder zijn bevel in reactie op kritiek op het internet.

Door overstromingen zijn de prijzen van landbouwproducten enorm gestegen.  Een voorbeeld hiervan is koriander, waarvoor de prijzen recentelijk zijn gestegen tot 300-400 baht per kilogram.

De premier van Thailand, Prayut Chan-ocha, maakte zich zorgen en gaf een richtlijn om koriander te planten in het militaire land, zei minister van Landbouw en Coöperaties Chalermchai Sri-on donderdag.

Dit leidde tot onmiddellijke terugslag van burgers, die het als een dwaze benadering beschouwden.

 “De premier had goede bedoelingen om de mensen te helpen en beval alle overheidsinstanties om hun eigen middelen te gebruiken om te ondersteunen.”  zo oreerde regeringswoordvoerder Thanakorn Wangboonkongchana.

In het verleden is de ruimte in de militaire eenheid meermaals gebruikt, zoals het opzetten van een veldhospitaal tijdens de Covid-19-crisis, zo vertelde khun Thanakorn.

 “De meeste Thaise mensen moeten zich realiseren dat de premier heeft geprobeerd het lijden van iedereen te verlichten”, voegde de woordvoerder eraan toe.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Kapook
Vertaling: Olleke Bolleke in Thailand 
Bron: thaienquirer

Eén gedachte over “De order van minister Prayut om koriander in militaire kazernes te kweken is louter goedbedoeld”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!