In de de noordelijke, noordoostelijke en centrale regio’s wordt het vandaag winderig en koel, het zuiden van Thailand mag zware regenval verwachten 

PATTAYA:- De voorspelling van het Thais meteorologisch instituut voor vandaag (17 november) duidt op koeler weer met harde wind, wat leidt tot een temperatuurdaling met 2-3 graden Celsius in het noorden en 1-2 graden Celsius koeler in de oostelijke, centrale regio’s, inclusief Bangkok tijdens 17-19 november.

Een hogedrukgebied uit China heeft zich uitgebreid tot de bovenste delen van Thailand, waardoor de temperatuur dalende is. Er wordt van 17 tot 19 november aanhoudende zware regen verwacht in de zuidelijke regio, en van 17 tot 19 november harde wind in de Golf van Thailand.

De noordoostelijke moesson is vrij sterk boven de Golf van Thailand, de zuidelijke regio en de Andaman Zee en veroorzaakt in sommige gebieden zware tot zeer zware regenval. Inwoners in het Zuiden wordt geadviseerd voorzichtig te zijn met het risico van plotselinge overstromingen als gevolg van hevige regen.

Er wordt ook gewaarschuwd voor harde wind in de Golf van Thailand, met golven van 2-3 meter, of hoger in gebieden met onweersbuien. De Andamanse Zee kan golven zien van ongeveer 1 meter, of meer in gebieden met onweersbuien. 

Kleine schepen wordt geadviseerd om tussen 17 en 19 november met de nodige voorzichtigheid de zee op te gaan.

Uw weerbeer Olleke Bolleke in Thailand 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!