In de afgelopen nacht kon de brandweer van Pattaya twee keer uitrukken, véél schade maar geen gewonden 

PATTAYA:- In de afgelopen nacht om 3.30 uur ontving de radiocentrale van de brandweer van Pattaya een melding van een brand.

Het incident vond plaats in het Centre Condotel, direct langs South Pattaya Road, in het tambon Nongprue. De brandcommandant vertelde dat het vuur op de twaalfde etage woedde en zich maar de dertiende etage verspreidde, gepaard gaande met een enorme rookontwikkeling.

De commandant gaf het bevel om de bewoners van het wooncomplex zo snel mogelijk te evacueren. Het duurde meer dan een uur voordat het vuur werd gedoofd. Er bleef alleen een rookwolk over die het hele gebouw vulde.

Uit de inspectie bleek dat de brand in kamer 400 op de 12e plaats plaatsvond. Het gehele interieur in de kamer was verbrand, verkoold en beschadigd.

De 45-jarige Kraithong Chullanan werd ondervraagd bij de bewaker van het wooncomplex. Hij weet dat de kamer waar het incident plaatsvond, eigendom is van een buitenlandse toerist. Voorafgaand aan het incident meldde een buurtbewoner dat er rook en een brandlucht uit de kamer kwam.

Hij keek en probeerde het vuur te blussen met een brandblusser. Het vuur verspreidde zich zo snel totdat het niet meer onder controle kon worden gehouden.

De naam van de eigenaar, zou de 75-jarige Engelsman mr. Michel B zijn, hij wist zich aan het vuur te ontkomen. De schade wordt geschat op meer dan een miljoen baht.

Gisteravond woedde er een brand in een schoonheidssalon op de tweede Royal Garden Plaza Pattaya aan de beach road van Pattaya. Er wordt verondersteld dat het veroorzaakt is door een kortsluiting. De schade wordt geschat op ongeveer duizenden baht. Gelukkig zijn er geen meldingen van gewonden of doden.

Olleke Bolleke in Pattaya
Bron: TMN cable tv

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!