In Bangkok zijn alle maatregelen genomen om kraanwater zoutvrij te houden 

BANGKOK:- De Metropolitaanse waterautoriteit van Bangkok, het MWA heeft  aangekondigd dat het klaar is om het binnendringen van zout water in de Chao Phraya-rivier en de stijgende zeespiegel aan te pakken.

Khun Raksak Suriyaharn, de plv. gouverneur voor waterproductie van de MWA liet weten dat het nationale watercommando centrum gedurende deze week de zeespiegel zal bewaken.

Hij voegde eraan toe dat MWA zich heeft aangesloten bij de Royal Irrigation Department, het RID om tot morgen een waterslagoperatie uit te voeren om de zoutwig uit het Samlae Raw Water Pumping Station in Pathum Thani te stuwen.

Het MWA werkt ook samen met relevante instanties om de timing van het oppompen van ruw water te beheren, zodat zout water zo efficiënt mogelijk wordt vermeden.

Het RID regelt ondertussen ook het vrijkomen van water uit dammen in de Chao Phraya, zodat er voldoende kracht is om het zoute water naar buiten te stuwen.

Raksak zei dat het zoutgehalte van het water bij het Samlae Raw Water Pumping Station maandag lager was dan de 0,25 gram per liter toegestaan ​​door de Wereldorganisatie.  Water smaakt pas zout als het zoutgehalte hoger is dan 0,5 gram per liter.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: The Nation
Content: Olleke Bolleke in Bangkok 
Bron: The Nation 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Leave the field below empty!