UPDATE | Ex van de Thaise “Ali Cyaankali” weet niet hoe ze zijn schulden heeft afbetaald 

BANGKOK:- De ex-echtgenoot van Sararat Rangsiwuthaporn alias  “Aem” heeft tegenover de recherche bekend dat zijn ex-vrouw 4 miljoen baht van zijn schulden had betaald, maar zei niet niet te weten hoe ze aan het geld kwam, aldus luitenant generaal Surachate Hakparn, plv.  hoofd bij de nationale politie. 

Generaal Surachate zei dat de politie de verklaring van luitenant-kolonel Withoon Rangsiwuthaporn, de ex-man van khun Sararat, als onbetrouwbaar beschouwde. Hij zei dat de financiële transacties van het paar zouden worden onderzocht. Khun “Aem” wordt beschuldigd van het vergiftigen van 15 mensen met cyanide, waarvan er 14 zijn omgekomen.

Khun Withoon wordt ook beschuldigd van het in bezit nemen van gestolen eigendommen, het gezamenlijk vervalsen van officiële documenten en het gebruik van vervalste officiële documenten. Hij werd deze week gearresteerd en ontslagen bij de politie. Hij is momenteel op borgtocht vrij nadat een rechtbank zei dat de politie geen bewijs had om hem in verband te brengen met de moorden waarvan zijn ex-vrouw wordt beschuldigd en samenwerkte met recherche.

Gisteren bracht khun Thannicha Aeksuwannawat, de advocaat van khun “Aem” , een bezoek aan de Central Women’s Correctional Institution in Bangkok en bracht een uur door met praten met haar cliënt. Khun Thannicha zei dat “Aem”  alle beschuldigingen had ontkend en verklaarde dat ze alleen voor een rechtbank wilde getuigen. “Ze wil niemand zien behalve haar advocaat. Ze is bang dat het lopen van en naar het bezoekershokje een miskraam kan veroorzaken”, aldus de verklaring.

Ondertussen gaf actrice Preechaya Pongthananikorn alias “Ice” toe dat ze cyanide online had gekocht om te voorkomen dat varanen haar honden zouden aanvallen. De 33-jarige beroemdheid gaf gisteren de opheldering nadat de politie zei dat ze wilden praten met andere mensen die cyanide hadden gekocht van dezelfde leverancier die door “Aem werd gebruikt. 

Generaal Surachate zei dat de politie khun Preechaya zou oproepen om haar te vragen waarom ze cyanide kocht, een gereguleerde giftige stof. Khun Preechaya vertelde tegen Channel 8 dat ze maar één flesje cyanide had gekocht.

Haar moeder vertelde tegen de verslaggevers dat haar dochter cyanide had gekocht omdat slangen, varanen en giftige reptielen uit een nabijgelegen kanaal het terrein opkwamen om haar honden aan te vallen. Ze had verschillende andere methoden geprobeerd om van het ongedierte af te komen, maar die werkten niet. 

Na online onderzoek te hebben gedaan, bestelde khun Preechaya cyanide, wat haar moeder zei, nu is overgedragen aan de politie op het station van Bang Khen.

Olleke Bolleke in Bangkok

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!